DECLARAȚIILE MINISTRULUI JUSTIȚIEI DUPĂ DEZBATEREA PUBLICĂ PE TEMA ORDONANȚELOR GRAȚIERII ȘI MODIFICĂRII CODURILOR PENALE

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a precizat luni,  după dezbaterea publică privind grațierea  (în cadrul căreia participanții au adus în lumină aproximativ 3.000 de opinii), că ordonanțele nu se adresează criminalilor, violatorilor și celor acuzați de corupție, precizând că va ține cont de observațiile care au rezultat în urma consultărilor. Reprezentantul Guvernului nu a spus, însă, prin ce modalitate vor fi promovate cele două acte normative.

Ministrul Iordache a declarat că în urma consultărilor de astăzi are niște observații care vrea să fie cuprinse în cele două acte normative, afirmând că nu știe sub ce formă vor fi promovare acestea.

Potrivit vocea.biz, Iordache a mai spus că săptămâna trecută, CCR a găsit alte șase articole neconstituționale în Codul Penal, urmând să se aștepte motivările pentru ca și acestea să fie cuprinse în actul normative care va fi promovat de Ministerul Juistiției.

În același context, ministrul a declarat: ”Actele normative nu se fac pentru politicieni ci pentru politica penală a statului. Actele normative nu vizează persoane sau politicieni”, anunțând: Voi veni în fața Guvernului cu niște proiecte coerente care să raspundă consultării publice”.

Așa cum consemnează sursa citată, La începutul dezbaterii, ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat că ”nu vor beneficia de ordonanțe nici violatorii, nici criminalii, nici persoanele acuzate de fapte de corupție”.

 Demn de menționat, la discuții au fost, printre alții, reprezentanți ai unor ONG-uri, Gigi Becali, fostul avocat al fraţilor Cămătaru, Mihai Costea, condamnat la 13 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune, precum şi Florentin Scaletchi, fostul preşedinte al OADO, condamnat la şase ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

 

 

Sursa foto: vocea.biz

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: