În 2016, la nivelul IPJ Sibiu, s-au pensionat 103 polițiști. De la începutul acestui an, numărul pensionărilor a ajuns la 54.
Potrivit informațiilor oferite de conducerea IPJ Sibiu, pensionările au fost de la toate structurile din mediul urban și rural, operative și neoperative.
La ora actuală, deficitul / necesarul de personal la IPJ Sibiu, este de aproximativ 120 de polițiști.
Salariul pentru un absolvent: Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată de 1450 de lei, la care se adaugă beneficii (sporuri) derivate din calitatea obținută de funcționar public cu statut special.
Așa cum explică reprezentanții instituției, de exemplu, salariul unui debutant în primele 6 luni până la definitivare este de 1550 la care se adaugă norma de hrană de 992 de lei.
După 6 luni, după definitivare, salariul poate ajunge la 2.100 de lei la care se adaugă norma de hrană și alte sporuri (pentru lucru de noapte, lucru în weekend-uri). Astfel, poate ajunge la puțin peste 3.000 de lei net.
Pentru polițiștii care au peste 1 an de activitate, la cele enumerate mai sus, se adaugă și norma de echipament, în jur de 250 de lei lunar.
Printre alte beneficii financiare, este de menționat și compensația de chirie, în jur de 400 de lei sau decontarea navetei (la distanțe între 5 – 70 km de la domiciliu la locul de muncă).
Înscriși la zi, fete/băieți, nivel școlarizare, urban/rural: până în acest moment s-au înscris 14 persoane (4 femei), dintre care 3 provin din mediul rural, restul din urban, vârsta variază între 18 – 31 de ani.
Cei care se gândesc, totuși, să aeagă această profestie în slujba legii și a semenilor, trebuie să știe care sunt AVANTAJELE profesiei de polițist, dincolo de cifrele salariului: stabilitatea locului de muncă, șansa promovării, dezvoltarea profesională și personală, accentuarea unor trăsături morale și de caracter, disciplina impusă de structura organizatorică.
VREI SĂ DEVII POLIȚIST?
Dacă răspunsul tău este afirmativ, atunci trebuie să știi că:
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu, cu sediul în municipiul Sibiu, Str. Revoluţiei, nr. 4 – 6, judeţul Sibiu, recrutează candidaţi pentru admiterea în instituţiile de învăţământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne-sesiunea ianuarie 2018.
DEPUNEREA CERERILOR DE ÎNSCRIERE
Cererile-tip de înscriere la sesiunea de admitere ianuarie 2018 se vor primi până la data limită de 05 decembrie 2017 pentru şcolile postliceale ale M.A.I.
Înscrierea candidaţilor la instituţiile de învăţământ ale M.A.I. şi organizarea concursurilor de admitere
Şcolile postliceale ale M.A.I. organizează concursurile de admitere în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, conform graficelor/calendarelor mediatizate de către unităţile de învăţământ.
Condiţiile legale şi criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor sunt:
să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
să cunoască limba română scris şi vorbit;
să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihic;
să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi, sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
să aibă absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;
să aibă un comportament corespunzător principiilor şi cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
m. să aibă înălţimea de minim 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile; candidaţii pentru instituţiile de formare a ofiţerilor şi agenţilor de poliţie de frontieră pentru specialitatea marină trebuie să aibă înălţimea de minimum 1,60 m;
n. să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinută de vară;
o. să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
p.să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.
Nu se acordă derogări de la condiţiile de înscriere.
Principalele documente cuprinse în dosarul de recrutare sunt:
Cererea de înscriere la concursul de admitere;
Curriculum vitae – Europass (CV);
Declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptare a condiţiilor de recrutare;
Copii ale diplomei de bacalaureat şi a foii matricole, a actului de identitate, carnetul de muncă/certificat stagiu de cotizare şi, dacă este cazul, livretul militar;
Diploma de bacalaureat şi foaia matricolă de liceu pentru candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat în anul 2017 pot prezenta adeverinţă eliberată de instituţia de învăţământ la care au susţinut examenul de bacalaureat, în care se menţionează notele obţinute la probele de examen, media generală de bacalaureat, mediile abţinute în anii de liceu, termenul de valabilitate şi faptul că nu a fost eliberată diplome, precum şi o copie după foaia matricolă;
Următoarele documente în copie: certificatul de naştere al candidatului, soţului/soţiei şi fiecărui copil, certificatul de căsătorie, precum şi ale hotărârilor judecătoreşti privind starea civilă;
Autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului;
Cazierul judiciar al candidatului;
Fişă medicală tip de încadrare în MAI;
Trei fotografii 3×4 cm şi o fotografie 9×12,
Alte documente solicitate de către instituţiile de învăţământ/inspectoratele beneficiare.
Înscrierile se fac la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, din municipiul Sibiu, str. Revoluţiei nr.4 – 6, în zilele de marţi şi joi, între orele 10,00 – 15,00 de unde se pot primi informaţii privind documentele de înscriere, respectiv pentru întocmirea dosarelor de candidat, tematica şi bibliografia de concurs. Relaţii suplimentare pot fi obţinute de la Serviciul Resurse Umane, telefon 0269-20.83.11 (şi pe site-ul http://sb.politiaromana.ro).