DEZASTRU ÎN JUDEȚUL VECIN: 70 de localități în beznă și aproape 40 de copaci la pământ. 10 mașini au fost avariate

Iarnă, viscol, vânt puternic și din nou pică totul… da, nu te poți pune cu natura chiar de fiecare dată… dar de fiecare dată, România e surprinsă că vine vremea rea. Și parcă-i un blestem…

Și ceea ce s-a întâmplat azi în Mureș confirmă: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al judeţului Mureş a anunţat că a intervenit duminică pentru înlăturarea a nu mai puțin de 37 de copaci doborâţi de vânt. Totodată, s-au făcut intervenții pentru degajarea a zece autoturisme avariate. De ore bune, cca 70 de localităţi sunt ÎN BEZNĂ, rețelele de curent electric fiind grav avariate.

”Ca urmare a fenomenelor meteo prognozate, astăzi până la ora 17,00, ISU ‘Horea’ al judeţului Mureş a avut 37 de intervenţii pentru înlăturarea copacilor căzuţi din cauza vântului puternic. Astfel, salvatorii de la Detaşamentul de pompieri Târgu Mureş au intervenit la 30 de solicitări de înlăturare a copacilor căzuţi, iar cei de la Detaşamentul Sighişoara, la 7 solicitări. Din fericire, nu au existat victime umane. 10 autoturisme au fost avariate de copacii doborâţi de vânt”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, căpitan Cristian Virag, citat de antena3.ro.

*Probleme mari sunt și pe Valea Prahovei unde au picat brazi de mari dimensiuni au picat pe carosabil pe DN1 la Timișul de Jos, iar traficul este parțial blocat.

*Și în capitală și la Cluj au fost doborâți copaci, au zburat acoperișuri și panori stradale.

 

 

 

Foto: Punctul

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: