Dezbaterea pe Regionalizare, facuta in aceeasi sala unde „Romania a scapat de feudalism”

Problema regionalizarii a fost dezbatuta, la Sibiu, ore intregi, la Biblioteca Astra. Vice prim ministrul Romaniei, Liviu Dragnea, a ales special sala pentru ca, in acelasi loc, odata, Romania a scapat de feudalism. 

El a tinut sa de dezbata problema regionalizarii in aceeasi sala in speranta ca acelasi lucru se va intampla si in cazul comunismului.

Sibiul este loc special, este incarcat de foarte multa istorie, e un loc care a meritat pe deplin sa fie capitala culturala europeana, si nu numai. Ne aflam intr-o cladire in care am tinut, in mod special, sa ne intalnim astazi, sa avem aceasta dezbatere, pentru ca, in aceasta cladire si in aceata sala, niste oameni au avut niste idei care au dus la o schimbare profunda a Romaniei si, in final, s-a dus la ruperea Romaniei de feudalism.Noi avem sansa ca, in aceasta perioada, ca prin regionalizarea, prin infiintarea regiunilor administrative, sa rupem definitiv Romania de comunism”, a declarat Liviu Dragnea la Sibiu.

Vice prim ministrul Romaniei a declarat ca, desi au trecut mai bine de doua decenii de la ca caderea comunismului, sistemul „sovietic” nu a disparut.

Suntem in situatia in care, la 23 de ani de zile, avem, mai mult sau mai putin, aceleasi institutii publice comuniste. Sigur, cu denumiri schimbate, cu denumiri moderne, dar cu aceeasi arhitectura a sistemului public, in multe locuri cam cu aceleasi metehne.Suntem intr-un sistem destul de rigid, ca asistent care a avut ca inspiratie sovietica, are ca principal obiectiv sa faca din cetatean curierul sitemului, curier intre diverse institutii”, a spus Dragnea.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: