sâmbătă, 14 iunie 2025
22.9 C
Sibiu

Din 1 iulie se deschid noi linii de finanțare prin PNDR 2014 – 2020!

În 1 iulie se vor lansa noi submăsuri din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 -2020. Astfel, potrivit reprezentanților Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale luna viitoare se vor putea depune proiecte  pe cinci submăsuri care vizează: sprijinul pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole, susținerea investițiilor pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice, sprijin pentru înființarea de activități non-agricole în zone rurale, sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici și investiții în crearea și dezvoltarea de activităti non-agricole.

 

Dacă vrei să îți modernizezi ferma, să construiești o fabrică de pâine, vrei să pui bazele unei firme de transport mărfuri în mediul rural sau ai altă idee de proiect, atunci fondurile europene sunt o soluție viabilă. Dacă observi un potențial de dezvoltare în turismul rural, poți construi o pensiune agro-turistică cu bani europeni. Ești medic și vrei să îți deschizi un cabinet în mediul rural, atunci planurile tale pot fi realizate cu fonduri europene nerambursabile.

Experiența anterioară în derularea fondurilor europene i-a determinat pe reprezentanții Guvernului să aducă o serie de elemente de noutate și de simplificare ale PNDR 2014-2020.În primul rând, proiectele vor fi depuse online, în cadrul unor sesiuni continue, fiind evaluate lunar în funcție de punctaj. De asemenea, a fost redus numărul avizelor și acordurilor necesare  începerii proiectelor finanțate cu bani de la Uniunea Europeană, iar reprezentanții MADR își propun ca beneficiarii PNDR să poată primi o serie de avize și acorduri la nivelul AFIR, fără a mai fi necesară deplasarea acestora la sediile altor instituții publice. Totodată, cofinanțarea poate fi obținută și de la instituții financiare nebancare (IFN), iar pentru cei care vor să facă achiziții prin proiect AFIR pune la dispoziție o bază de date cu prețuri de referință.

„Lipsa locurilor de muncă în mediul rural alături de gradul scăzut de finanțare poate  duce la depopularea satului românesc. Fermierii, antreprenorii şi autorităţile publice locale au însă la dispoziţie peste 8 miliarde de euro prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 -2020, fonduri europene pentru investiţii în agricultură, activități non-agricole, infrastructura de bază și restaurarea patrimoniului cultural din mediul rural. Centrul de Informare și Asistență în Afaceri InfoBiz pune la dispoziția celor interesați  un număr de telefon unic 021 9668 – tarif normal, la care pot afla mai multe  informații despre oportunitățile de finanțare europeană“, a declarat președintele Centrului InfoBiz, Ciprian Faraon. 

Centrul de Informare și Asistență în Afaceri InfoBiz, str. Dorului, nr.20, Corp B, etaj 2, Sibiu

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole

3 indivizi, dintre care un minor, DEPISTAȚI ÎN FLAGRANT LA FURT CALIFICAT

La data de 14 iunie a.c., în jurul orei...

Mediașul și România dansează împreună! SUPER-flashmob azi, în inima orașului

Federația Română de Dans Sportiv prin Club sportiv „Magic...

Președintele ISF- definiția și misiunea instituției

"La ISF ne continuăm misiunea: educație financiară pentru toți,...

Alte articole

Crimă la Alțâna! O societate tot mai… înrăită…

Procuror șef secție judiciară Simion Dan Octavian, în calitate...

Lacul Galbena, din Făgărași, aureolat de poienele pline cu bujori de munte, față-n față cu pâlcuri de zăpadă

Munții Făgăraș au cea mai mare întindere și înălțime...

Rost de distracție și clipe cuceritoare… pe Strada Turnului

Vineri, 13 iunie și sâmbătă 14 iunie, cu începere...

Situația la zi, pe șantierele de pe străzile Sibiului

Reparațiile pe străzile din Sibiu continuă cu Calea Dumbrăvii...

SIBIU: Promoția 2025 a sărbătorit studenția și pasul către adevărata maturitate

Mii de tineri studenți ai Universității Lucian Blaga Sibiu...

Din aceeași categorie

Categorii populare