DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ SIBIU AVERTIZEAZĂ: A ÎNCEPUT SEZONUL CĂPUȘELOR. Anul trecut, s-au prezentat la medic 1167 de sibieni înțepați de aceste insecte

images_foto_052017_CAPUSEE

Odată cu încălzirea vremii, activitatea căpușelor se intensifică, crescând pericolul pentru boala Lyme. Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu revine cu avertizarea către populația generală și lucrătorii în aer liber de a aplica corect măsurile de prevenire a înțepăturilor de căpușe.

 

 

Măsurile de prevenire a boreliozei, precum: controlul populației de căpușe, instruirea personalului medico-sanitar privind depistarea bolii, aplicarea unui protocol adecvat post-expunere, cât și informarea populației privind pericolul expunerii la înțepăturile de căpușe, s-au dovedit a fi eficiente în sezonul trecut. Astfel, în anul 2016, numărul prezentărilor la serviciile de urgență din județ, pentru înțepăturile de căpușă, a scăzut semnificativ față de anul 2015 (cu peste 32%), de la 1720 cazuri, la 1167 cazuri. Dem de precizat, numărul total de cazuri de boală Lyme, s-a redus cu circa 34%, de la 62 de cazuri în anul 2015 (dintre care 47 de stadiul I), la 41 de cazuri în 2016 (din care 19 de stadiul I). Precizăm că toate cazurile de stadiul I (stadiul precoce) sunt consecința unei întepături recente. Cu cât numărul lor este este mai mic, cu atât au fost mai eficiente măsurile preventive aplicate.

 

În urma primei întâlniri din acest sezon a grupului tehnic județean responsabil cu supravegherea și controlul bolii Lyme, a fost reactualizat planul județean, respectiv cel local, ambele cuprinzând atribuțiile tuturor instituțiilor implicare, planuri care au fost puse deja în aplicare.

 

Conducerea DSP Sibiu reamintește populației județului Sibiu principalele măsuri de protecție împotriva înțepăturilor de căpușe: utilizarea de îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată la ieșirile în spații verzi, aplicarea de repelenți, atât pe piele, cât și pe haine, analizarea cu atenție a corpului la întoarcerea din natură și îndepărtarea imediată a căpușelor atașate, preferabil la cel mai apropiat serviciu de urgențe.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: