Directorul general al ANM anunță implementarea unei aplicații de transmitere de SMS-uri de atenționare și avertizare asupra fenomenelor meteo periculoase pentru județul Sibiu

images_foto_052018_sssssmu

O INIȚIATIVĂ BUNĂ: Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, și prefectul Adela Muntean au decis, astăzi, implementarea unei aplicații de transmitere de SMS-uri de atenționare și avertizare asupra fenomenelor meteo periculoase pentru județul Sibiu.

Demn de precizat, la discuțiile inițiate de prefectul județului au participat și șefii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru”, Inspectoratului de Poliție al Județului și Serviciului de Telecomunicații Speciale Sibiu.
Mesajele de atenționare și avertizare vor fi transmise de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud, către toate instituțiile implicate în gestionarea situațiilor de urgență, precum și către membrii comitetelor locale pentru situații de urgență.
Demersul vizează, practic, informarea imediată a autorităților locale și a cetățenilor, esențială în cazul avertizărilor de tip “nowcasting”, care impun o reacție rapidă
Intenția de a implementa această aplicație a fost comunicată de prefectul Adela Muntean și membrilor Colegiului Prefectural al Județului, în ședința de miercuri, 30 mai.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: