DISCUȚII LA PREFECTURĂ: Directorul General al SC Apă Canal SA Sibiu despre extinderea și reabilitarea infrastructurii. Investiții de sute de milioale de euro

images_foto_022018_111APA

Directorul General al SC Apă Canal SA Sibiu, Vasile Maier a avut o întalnire de lucru cu Prefectul județului Sibiu, Adela – Maria Muntean. Cei doi au abordat mai multe teme, cu accent pe extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru localitățile Avrig, Mârșa, Săcădate și Glâmboaca.

 

Concret, pe agenda discuțiilor s-au aflat trei subiecte extrem de importante pentru județul Sibiu: 
*Organizarea Consiliului European Informal – summit-ul șefilor de stat sau de guvern programat să se desfășoare în data de 9 mai 2019, în municipiul Sibiu. Prefectul Adela Muntean a dorit să se asigure că, în perioada respectivă, nu vor exista șantiere deschise pe principalele artere rutiere incluse în traseul oficialilor prezenți la eveniment.
*Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru localitățile Avrig, Mârșa, Săcădate și Glâmboaca. În urma discuțiilor inițiate de prefectul Adela Muntean, s-a stabilit că Transelectrica va veni în sprijinul SC Apă-Canal SA, prin emiterea avizului de amplasament. Demn de precizat, proiectul, în valoare de 214 milioane de euro, cuprinde localități din județele Sibiu și Brașov.
*Protejarea stațiilor de transformare care asigură distribuția energiei electrice în municipiul Sibiu. Pentru a evita întreruperile majore ale furnizării energiei electrice, directorii Transelectrica – Sucursala de Transport Sibiu și Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud au luat o decizie comună: vor lega stația Cisnădie de stația Dumbrava, printr-o linie electrică aeriană. Astfel, se va realiza, „închiderea buclei” din jurul municipiului Sibiu. Proiectul va fi finalizat în acest an.

sursa foto: Prefectura Sibiu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: