DOI BALERINI AI TBS Bourke pe scena Piano Rocks:Yvonne Slingerland si Elliot Bourke

 

Pianul, naiul, basul… sunt buni prieteni cu… baletul! Laolalta pot naste numuriri muzicale, evenimente si bucurii de nestins… si asta se va intampla cu siguranta si maine, la Sibiu… pentru ca PIANO ROCKS se intoarce.

Dansatorii Teatrului de Balet Sibiu Yvonne Slingerland (Spania) si Elliot Bourke (Australia) sunt invitati sa danseze vineri, 26 iunie 2015, pe scena celei de-a doua editii a evenimentului Piano Rocks, spectacol ce ii va reuni pe scena pe Teodora Circiumaru (pian), Nicu Covaci (Phoenix), Radu Nechifor (nai), Sebastian Marcovici (bas), Tudor Turcu (voce) si Andrei Marcovici (percutie). Coregrafiile prezentate de artistii TBS in cadrul Piano Rocks sunt realizate de coregrafa neozeelandeza Aleisha Gardner.

Yvonne_Slingerland: “Pentru mine este prima data cand sunt invitata sa dansez in Sibiu, pe o alta scena decat scena TBS. Sunt foarte emotionata si in acelasi timp bucuroasa ca publicul ne poate vedea in cadrul acestui spectacol.”

Artista vine din Spania si este balerina a Teatrului de Balet Sibiu din anul 2014. Pana sa aleaga Sibiul a dansat la “New English Ballet Theatre”, Londra și la “Barcelona Ballet”, Spania. La Teatrul de Balet Sibiu a dansat in aceasta stagiune in toate productiile teatrului: “Lacul Lebedelor”, “La fille mal gardee”, “Giselle”, “Don Quijote”, “Frumoasa din padurea adormita”, “Trilogie Ionesco”, “Sint o baba comunista!”.

 

Elliot_Bourke_TBS a marturisit, la randul sau: “Ma bucur foarte mult ca am sansa sa dansez alaturi de Yvonne pe scena Piano Rocks. E placut sa stii ca esti apreciat pentru arta ta si e una dintre cele mai mari satisfactii profesionale cand suntem invitati sa dansam pentru publicul din Sibiu.”

Balerinul, originar din Australia, a inceput sa studieze baletul de la varsta de noua ani. In perioada 2004 – 2009, a studiat la “Australian Ballet School Interstate Associate” si a continuat studiile in Sydney si ulterior in Mannheim, Germania. In perioada 2010 – 2012 a fost balerin al “Badisches Stattstheater Karlsruhe” Germania. Din anul 2013 este balerin al Teatrului de Balet Sibiu, fiind distribuit in spectacolele de balet clasic “Coppelia”, “Spargatorul de nuci”, “Don Quijote”, “Giselle”, “Lacul Lebedelor”, dar si in productii neoclasice sau contemporane precum “Anotimpurille”, “Trilogie Ionesco”, “Sint o baba comunista!”, etc. In 2014 s-a numarat printre finalistii celei de-a cincea editii a “International Beijing Ballet Competition”, iar in 2015 a castigat medalia de argint in cadrul Competiției Mondiale de Balet, categoria profesionisti.

Spectacolul va avea loc la Sala Thalia, cu incepere de la ora 19:00. Biletele pentru spectacolul “Piano Rocks” s-au pus in vanzare la Sala Thalia, de luni pana vineri intre orele 12:00-16:00. Pretul unui bilet este de 40 lei. Se acorda o reducere de 50% pentru elevi, studenti si pensionari.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: