Doroftei, va fi senator! La… Universitatea sibiana!

Presedintele Federatiei Române de Box, „mosul” si, totodata, „regele” boxului romanesc, ploiesteanul (si… universalul) Leonard Doroftei, a facut ieri o vizita la Sibiu.

Nu pentru a se bate în ring, ci pentru a oferi, cu binecunoscuta-i generozitate şi prietenie pentru generaţia tânără, o lecţie deschisă studenţilor de la Facultatea Educaţie Fizică şi Sport din cadrul ULBS.

Copilul modest şi singuratic de acum 30 de ani, dar ambiţios şi ascultător din cale afară, simpatic şi prietenos, cel al cărui pumn a urcat pe culmile gloriei şi l-a făcut pe Moşu să devină o emblemă a României pe toate meridianele lumii, a ţinut ieri o frumoasă lecţie despre sport şi viaţă, despre bucuria de a munci, de a te sacrifica şi de a-ţi împărtăşi experienţa celorlalţi, reuşind să fure atenţia studenţilor. Le-a răspuns la întrebări şi au devenit prieteni. 

Doroftei a povestit cum şi-a făcut loc spre titlul de campion mondial profesionist al categoriei WBA: "Am avut ambiţie foarte mare şi am muncit foarte mult. Întotdeauna m-am luptat doar cu cei mai puternici decât mine. În prima rundă, mă dominau. A doua se termina la egalitate, iar în a treia îi băteam şi câştigam meciul. Apoi am mers în Canada, m-am luptat pentru centură, la profesionişţi, am câştigat-o… Am luptat de 3 ori în America, pe terenul adversarului. Nu mi-a fost frică". Şi, fireşte, nu l-a uitat din firul amintirilor pe  „Nea Titi Propsop”, antrenorul care i-a îndrumat paşii întreaga carieră şi împreună cu care dezvoltă la  Ploieşti o şcoală pentru micii pugilişti.

Doroftei, împreună cu noii săi colaboratori din fruntea FR de Box, a pornit într-un turneu prin ţară, pentru a lua pulsul cluburilor, a sportivilor şi a vedea care sunt condiţiile în care aceştia se pregătesc.

Cu acest prilej, reprezentanţii ULBS au anunţat că Leonard Doroftei  va deveni senator de onoare al instituţiei de învăţământ superior din Sibiu, distincţia urmând a i se decerna într–un cadru festiv în momentul în care va reveni în oraşul de pe malul Cibinului.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: