DOSAR PENAL! A picat în…plasa jandarmilor, pentru o… PLASĂ DE PESCUIT

Plasă monofilament interzisă de lege oferită spre vânzare în târgul de produse folosite – Obor din Municipiul Sibiu…

Duminică, 21 februarie 2016, în jurul orei 10.00, un bărbat în vârstă de 37 de ani din județul Sibiu a fost identificat de reprezentanții Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi în timp ce oferea spre vânzare o plasa monofilament pentru pescuit, de 35 m lungime și 1,5 m lățime (formată din fire polimerice netorsionate).

În baza colaborării dintre Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi și Jandarmeria Sibiu, pentru respectarea legislației care reglementează pescuitul și acvacultura, un echipaj de Jandarmerie a fost solicitat în sprijin. Jandarmii au efectuat actele de constatare pentru comiterea faptei prevăzute de art. 64, lit k din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, care ulterior au fost predate organelor abilitate să continue cercetările.

Demn de precizat, de la începutul anului 2016, ca urmare a celor 29 de acțiuni desfășurate de echipe mixte jandarmi-reprezentanți ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale și în două situații au fost constatate fapte de natură penală în domeniul legislației de resort: O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Acțiunile au fost desfășurate pe râul Olt, în apropierea localităţilor Turnu Roşu, Boiţa respectiv în zona oraşului Avrig și au avut drept scop verificarea respectării legislației în vigoare privind pescuitul.

În urma verificărilor echipele mixte au controlat peste 100 de persoane cu privire la deţinerea documentelor necesare pescuitului şi a modului de efectuare a acestuia și au aplicat în 16 situații sancțiuni contravenționale în valoare de 2.300 de lei în baza O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, pentru pescuit fără a deţine permis în acest sens.

*Faptele de natură penală constatate se încadrează în prevederile aceluiaşi act normativ care prevede că este considerată infracţiune activitatea de a „produce, importa, deţine, comercializa sau utiliza unelte de plasă de tip monofilament” (art. 64, lit k). Pentru săvârșirea acesteia persoanele sunt susceptibile de a fi pedepsite cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani. Plasa a fost ridicată de jandarmi în vederea confiscării.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: