Drogat la prima oră: Șofer depistat POZITIV la Metamphetamină, în Mediaș

DRUGTEST

 

În cursul zilei de 10 septembrie, mai exact… dis-de-dimineață, în jurul orei 07,30, pe strada Brateiului din municipiul Mediaș, polițiștii rutieri au oprit un autoturism și au testat conducătorul auto cu aparatul Drugtest.

Întrucât rezultatul a fost pozitiv la substanța Metamphetamină, tânărul în vârstă de 20 de ani, din județul Mureș, a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței în organism.

Având în vedere cele constatate, polițiștii medieșeni au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

 

Levomethamphetamine molecule ball from xtal.png
Denumiri
Nume IUPAC N-metil-1-fenilpropan-2-amine
Identificare
Număr CAS 537-46-2
PubChem 10836[1]  Modificați la Wikidata
DrugBank 01577[2]  Modificați la Wikidata
ChemSpider 10379[3]  Modificați la Wikidata
UNII 44RAL3456C[4]  Modificați la Wikidata
KEGG C07164[5]  Modificați la Wikidata
ChEMBL CHEMBL1201201[6]  Modificați la Wikidata
Cod ATC N06BA03[7]  Modificați la Wikidata
SMILES
InChI
Date clinice
Cale de administrare orală, intravenos, intramuscular
Date farmacocinetice
Biodisponibilitate Oral: 70%
IV: 100%
Timp de înjumătățire 9-12 ore
Mod de excreție majoritar renal
Date chimice
Formulă C10H15N
Masă molară 149,24 g/mol
Date fizice
Punct de topire 170 °C[8]
Punct de fierbere 212 °C[8]

Metamfetamina (metilamfetamină) este un drog psiho-stimulent care cauzează stări de euforie și excitație.[9] Metamfetamina afectează neurochimic mecanismele responsabile pentru reglarea bătăilor inimii, temperatura corpului, presiunea sângelui, pofta de mâncare, simțurile. Altfel spus, metamfetamina se strecoară la nivelul neuronilor și sporește cantitatea de dopamină eliberată în mod natural de creier. De aici starea de euforie și excitație, dar și dependenta acută, care poate apărea după primul consum. Acest drog mai este cunoscut sub diverse denumiri argotice, precum: Meth, Crank, Speed, Ice, Crystal, Glass, Tweak, Poor Man’s Cocaine, Yaba sau Snot. Efectul metamfetaminei este de 3,5 ori mai puternic decât cel al cocainei și de 6 ori mai intens decât sistemul natural de funcționare a organismului.[10] Poate acționa pana la 12 ore sau mai mult, în funcție de cantitate și modul de administrare. Se poate injecta, inghiți, fuma sau inhala. Metoda de administrare intravenoasă este folosită cu precădere de cei care consumă frecvent și au nevoie de doze metamfetamină.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: