Drumul din Nori se redeschide! Rămân, însă, zone cu restricții!

Vine vara și pe Transfăgărășan!!! Conform unui comunicat de presă, CNADNR a anunțat că în perioada 1 iulie – 31 octombrie 2014 va fi redeschisă circulatia pe drumul național DN 7C – Transfăgărășan, între localitatea Bascov, judetul Argeș, și intersecția cu DN1 Brașov – Sibiu.

Așa cum precizează sursa citată, Compania de Drumuri solicită conducatorilor auto să respecte integral semnalizarea rutieră, în condițiile în care pe acest traseu  (cunoscut atât pentru pitorescul său care i-a dus faima în lume, dar și pentru gradul de risc!) sunt restricții și zone periculoase.

Pe sectorul de drum cuprins intre km 104 si km 130 (Balea Cascada), circulația este interzisă în intervalul orar 21:00 – 07:00.

Mai mult, oficialii CNADNR precizează că pe traseu există 18 zone cu restricţii, semnalizate corespunzător, unde nu este recomandată staţionarea.

Transfăgărășanul este deschis traficului doar patru luni pe an, din cauza altitudinii.

Transfăgărășanul trece peste 830 podețe, 27 viaducte; pentru construcția lui a fost necesar să fie dislocate mai multe milioane de tone de rocă; pentru aceasta s-au folosit 6520 tone de dinamită, din care 20 de tone numai la tunelul Capra-Bâlea.

Sursa foto: www.europebycamper.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: