EDUCAȚIE RUTIERĂ: CUPA DHS – SIBIU 2018. elevi sibieni, pregătiți să circule în siguranță pe drumurile publice

images_foto_052018_BIICI

În ziua de 8 mai a.c., în municipiul Sibiu, a fost organizată faza județeană a concursului național ”Educație Rutieră – Cupa DHS”, ediția a IX-a. Demn de știut, concursul este cuprins în Calendarul Activităților Extrașcolare ale M.E.N. și adresat elevilor din clasele V – VIII.

 

 

Organizatorii competiției au fost Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației Naționale, Federația Română Sportul pentru Toți, Inspectoratul Județean Școlar Sibiu, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu și C.S. Silver Fox Deva.

Principalele obiective ale acestui eveniment au vizat promovarea unui mod de viață sănătos, prevenirea accidentelor rutiere în rândul elevilor prin însușirea corectă a regulilor de circulație, verificarea gradului de pregătire a elevilor în parcurgerea poligonului tehnico-aplicativ și reprezentarea trial-urilor de selecție pentru marea performanță în ciclism. 

Așadar, ar fi de spus că peste 100 de elevi din școlile gimnaziale din județ s-au întrecut în cunoștințele despre circulația bicicliștilor pe drumurile publice, dar și în măiestria conducerii bicicletei pe traseul special organizat în Piața Mică din municipiul Sibiu.

 

Polițiștii sibieni au avut grijă ca elevii să-și însușească regulile de circulație specifice bicicliștilor astfel încât, odată cu împlinirea vârstei de 14 ani, deplasarea lor pe drumurile publice să fie una sigură.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: