EI sunt DATINA… numai cateva zile pana la intalnire!

… Si asa cum le spune si numele, EI, generatia de azi, si cu siguranta si cea de maine, isi dedica pasiunea pastrarii si transmiterii datului strabun in pasi de dans.

Si pentru toate astea, pentru ca, pe cat sunt d efrumosi, pe atat se dovedesc de virtuosi, vin la intalnirea cu voi! Formația de dansuri populare „DATINA” din Tălmaciu va aduce voia bună în Muzeul ASTRA in Noaptea Muzeelor! 

Formația de dansuri populare Datina din Tălmaciu, judeţul Sibiu, a luat ființă în anul 2012, la inițiativa Primăriei Orașului Tălmaciu. Asa cum aflam de la organizatorii evenimentului, in prezent, în acest colectiv activează în jur de 50 de copii împărțiți pe grupe de vârstă și instruiți de Livia Tarcea și Ciprian Barb, la randul lor membrii ai Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului.  

Demn de amintit, in cadrul programului special pregătit pentru Noaptea Europeană a Muzeelor,  formaţia din Talmaciu a pregătit două suite de dansuri. Dansatorii va vor inviat in lumea fascinanta a folclorului cu un,, colaj de Ardeal”, dar şi cu ,,dansul de Oaș”. Grupul de dansatori, vor adduce, insa in scena si solistele Alexandra Posa și Gabriela Oancea care vor încânta audienţa cu melodii populare autentice.

Spectacolul lor il veti putea vedea pe 16 mai, intre orele 19-20 la Scena de pe lac din Muzeul in aer liber

 

 

 

 

sursa foto: CNM ASTRA

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: