ERA DE ASTEPTAT! Decizia scurtarii vacantei de vara starneste val de nemultumiri!

Potrivit www.dcnews.ro, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la finalul primei runde de dezbateri pe tema noii Legi a Educaţiei, că este mulţumit de modul în care s-au desfăşurat discuţiile. Cu aceasta ocazie, reprezentantul Guvernului a precizat că până în 2020, programa şcolară va fi modificată complet, iar orele vor începe pe 5 septembrie, din anul şcolar 2016-2017.

Cum era, insa, de asteptat, aceasta decizie a dat nastere unui val de nemulțumiri atat în rândul unor părinți cat si din partea elevilor, care vin cu numeroase contra-argumente, justificate, de altfel.

Asa cum precizeaza sursa citata, unul dintre argumente este faptul că elevii vor urâ școala și mai mult, îi vor îndepărta de dorința de a-și revedea profesorii și învățătorii.

Totodata, cei care sunt impotriva acestei prevederi spun ca noua dată de începere a anului școlar va afecta negativ turismul românesc. De exemplu, sezonul estival durează aproximativ 4 luni, începând cu 2016 va dura și mai puțin ceea ar putea să-i forțeze pe antreprenorii din turism să încalce legea pentru a nu pune lacăt afacerilor.

Pe de altă parte, părintii se vor înghesui să își ia concediu doar în intervalul 15 iunie – 1 septembrie. Patronii firmelor private vor fi nevoiți să nu permită toate concediile în această perioadă pentru ca activitatea să nu fie afectată.

Un alt argument este exemplul copiilor din medul rural. Este posibil ca aceștia să muncească în această perioadă, ajutându-și părinții și bunicii, și să nu fie lăsați la școală.

O altă problemă ar fi vremea. La începutul lui septembrie încă mai este caniculă, experiența ultimilor ani este o dovada în acest sens. Astfel, orele de sport le pot dăuna copiilor.

In plus, trebuie tinut seama de faptul ca, si asa, programa scolaar este destul de incarcata si elevii, indiferent de varsta au nevoie de o vacanta acre sa le permita relaxarea. Chiar si activa, vacanta e vacanta, sustin psihologii si “nu poti taia, asa, peste noapte din dreptul lor. Oricum, s-ar crea haos, pentru ca si daca ar veni mai repede la scoala, nu s-ar putea concentra sufficient, iar motivele sunt multiple”, spun chiar si pedagogii cu experienta.

 

 

 

Sursa foto: jurnalul.ro

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: