vineri, 6 decembrie 2024
2.9 C
Sibiu

Este hipnoza un lucru real sau o … ficțiune?

Chiar daca multe persoane percep hipnoza ca fiind o unealta magica, folosita in vrajitorie, prin care cineva te poate manipula sau iti poate face rau, specialistii si profesionistii in domeniu demonstreaza ca hipnoza este atat un proces terapeutic, cat si o stare. Hipnoza vine in beneficiul clientului pentru a-l ajuta sa obtina rezultatele dorite, fie ca este vorba de vindecare si insanatosire sau despre atingerea scopurilor.

In opinia specialistilor, perceptia oamenilor despre hipnoza este, de cele mai multe ori, una eronata, deoarece acestia pun sub semnul egalului hipnoza cu lipsa de control sau, mai bine spus, cu cedarea controlului. “Bunaoara, cand mergem la cinema si urmarim cu atentie si intensitate un film, suntem hipnotizati, suntem in transa, adica ne-am contopit intru totul cu dinamica actiunii si cu personajele, dar acest lucru nu inseamna ca vom ramane acolo pentru totdeauna, ci putem iesi oricand din transa si ne putem intoarce la lumea noastra. Avem control total si suntem mereu constienti. De fapt, in timpul hipnozei avem mult mai mult control decat credem, deoarece avem puterea de a aduce lumina mintii constiente in taramul subconstientului, inlaturand negura ignorantei si astfel ne putem cunoaste mai bine, ne putem intelege mai bine. Este o re-descoperire a universului nostru interior care ne da acum posibilitatea sa folosim resursele noastre interioare in mod constient, in loc sa fim la cheremul lor”, afirma specialistul in hipnoza Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

Teama oamenilor atunci cand aud de hipnoza, adauga specialistul, vine dintr-un instinct de conservare exacerbat, coroborat cu faptul ca majoritatea definitiilor sau informatiilor despre hipnoza pe care le gasim in carti, filme sau online, spun acelasi lucru: “trairile si actiunile celui hipnotizat sunt supuse vointei hipnotizatorului”. “Se pleaca deci de la o premisa gresita deoarece hipnoza nu are legatura cu cedarea controlului, asa cum vedem in unele filme sau la spectacole de hipnoza. Din contra, are legatura cu folosirea totala a resurselor interioare pentru a descoperi un adevar mai mare. Are legatura cu a aduce la suprafata cauzele problemelor, care sunt ascunse in subconstient, pentru a le putea rezolva in mod rapid si pentru totdeauna. Hipnotistul te ajuta sa reiei controlul asupra vietii tale. Este total invers decat se speculeaza. Rolul sau este acela de ghid care te asista in acest proces, vine alaturi de tine pe potecile ascunse din interiorul mintii tale. Hipnotistul are acces doar la acele informatii pe care tu decizi ca vrei sa i le dezvalui pentru a putea astfel sa te ajute sa obtii rezultatul dorit”, afirma Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

Pentru a elucida adevaratul sens si scop al hipnozei ca proces terapeutic si pentru a populariza cat mai mult aceasta stiinta si arta terapeutica si de dezvoltare personala, Asociatia Romana de Hipnoza, in parteneriat cu Pro Succes Training, a lansat proiectul “Puterea Mintii”, adresat atat formarii viitorilor specialisti in domeniu, cat si publicului larg. Acest proiect contine programe specializate de formare in tehnici inovatoare de lucru cu forta extraordinara a subconstientului cum ar fi Terapia Resurselor, Terapia Subliminala sau Training Profesional de Hipnoza. Despre acesta puteti afla mai multe informatii pe website-ul http://training.hipnoza.ro 

***

Eugen Popa este unul dintre cei mai cunoscuti si bine pregatiti traineri din Romania si presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza. De-a lungul carierei s-a specializat atat in metode de terapie si dezvoltare personala Occidentale (Hipnoza, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitiva) cat si Orientale (Meditatie, Yoga, Spiritualitate), fiind astazi un trainer holistic in toata puterea cuvantului. Studiile sale l-au purtat pe trei continente, in Europa, Asia si Statele Unite, iar pana in prezent a sustinut conferinte, traininguri si workshop-uri in Thailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia, Germania etc., la care au participat mii de oameni.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole

Astăzi, 6 decembrie, la Sadu s-a scris foaia de parcurs a încă unei investiții majore: extinderea și modernizarea rețelei de gaze naturale din zona...

Primăria Comunei Sadu, prin reprezentantul ei legal, primarul Valentin-Dumitru-Ioan...

Impresionantă aniversare în spațiul cultural sibian: Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong”, 75 de ani de activiate!

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” a pregătit pentru...

„Sibiul meu”: minunată expoziție la Biblioteca ASTRA

Lucrările realizate de tineri sibieni talentați în cadrul concursului...

Mediaș: Deschiderea Târgului de Sărbători în Piața Corneliu Coposu

Astăzi, 6 decembrie 2024, cu prilejul Zilei de Sfântul...

Acțiuni pentru siguranța circulației în intersecții, în municipiul Sibiu

Aflăm de la IPJ: La sfârșitul de noiembrie și...

Alte articole

Finala concursului de lectură BĂTĂLIA CĂRȚILOR la Biblioteca ASTRA Sibiu

Luni, 9 decembrie 2024, începând cu ora 12:00, la...

No, hai că s-aleg Junii la Sadu!

„Vineri, 6 decembrie 2024, în comuna Sadu va avea...

A fost ales președintele ADI Transport Metropolitan Sibiu! Și… alte detalii de impact!

FOARTE IMPORTANT: Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan...

Acesta poate fi un… impuls: ROMÂNIA, LEADER ÎN DOMENIUL PROCESĂRII ÎN SUD-ESTUL EUROPEI

„Vreau să mulțumesc Ro.Aliment pentru premiul de excelență oferit,...

Biciclist accidentat pe pista pentru bibiclete, pe Calea Dumbrăvii

Polițiștii Biroului Rutier Sibiu intervin la un accident produs...

Sărbătorile de iarnă încep la Șura Mică

Pe data de 7 decembrie, Primăria Șura Mică, în...

Din aceeași categorie

Categorii populare