ESTE VORBA DESPRE MEXIC… la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”. ALEBRIJE, un personaj fatasticm face cunoștință cu sibienii

images_foto_072017_1111MEXIC2

Cu cât o cultură are origini geografice mai îndepărtate, cu atât este mai fascinantă pentru noi. De data aceasta, țara care ne va fi oaspetela CNM ASTRA este Mexicul, prezent prin intermediul unui meșteșug tradițional extrem de popular în frumoasa țară de pe continentul Sud American.

 

În perioada 20 iulie – 15 septembrie, Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” vă invită să faceți cunoștință cu aspecte din cultura mexicană în cadrul proiectului „Este vorba despre Mexic…/ Eso es Mexico…!”, în Casa Hermes, Piața Mică nr. 11, de miercuri până duminică între orele 10:00 – 18:00

concret, începând cu data de 20 iulie până în data de 25 iulie, în Piața Mică, în fața Casei Hermes, trei artiști mexicani – Augusto Emiliano Quevedo Lara, Isaac Reyes Bravo și Cesar Oropeza, coordonați de Ioana Kirculescu von Kimakowicz, vor construi… un personaj fantastic din folclorul mexican – alebrije, utilizând hârtie, carton, făină și apă pe o structură metalică. La construirea acestuia va putea asista orice este interesat, după finalizare putând fi admirat în holul Muzeului de Etnografie Universală „Franz Binder”, în regim gratuit.

IMPORTANT DE ȘTIUT, construirea acestei structuri se realizează pentru prima oară în România, existând extrem de puține în afara granițelor Mexicului. În Europa au mai fost realizate doar în Scoția, Franța și Germania.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: