ESTE VORBA DESPRE MEXIC: Vernisajul expoziției, miercuri, la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”. SUNTEM ONORAȚI: Ambasadorul Statelor Unite Mexicane vine la Sibiu!

images_foto_072017_ALEB

EVENIMENT DE COLECȚIE! Unul care, în frumoasa tradișie a CNM ASTRA, unește mări și țări… Miercuri 26 iulie, la ora 16:00, la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, va avea loc vernisajul expoziţiei „Este vorba despre Mexic… Eso es Mexico…!” , eveniment la care va fi prezent și Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite Mexicane în România, Excelența Sa Dl José Arturo Trejo Nava.

 

*Pentru prima dată în România, trei artiști din Mexico City – Augusto Emiliano Quevedo Lara, Isaac Reyes Bravo și Cesar Oropeza, coordonați de Ioana Kirculescu von Kimakowicz și ajutați de voluntari, au construit la Muzeul ASTRA un personaj fantastic din folclorul mexican denumit alebrije. Așa cum am explicat în articolele precedente,în prim-plan se află un personaj realizat din carton, hârtie, făină şi apă, care va putea fi admirat de mâine în cadrul expoziției de la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”.

Parte din același proiect, vineri, 28 iulie, la ora 20:00, în sala de expoziții de la etajul Casei Hermes se va proiecta filmul documentar „Que Viva Mexico!” Trăiască Mexicul! (1932).

foto: Louis Guermond

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: