EVENIMENT: Concertul Bartók X readuce la Sibiu cel mai în vogă grup de jazz din Ungaria, Péter Sárik Trio

images_foto_102018_BARTOK

Ediția a treia a proiectului „Anotimpuri”, organizat de UCIMR, prilejuiește reîntâlnirea publicului sibian cu cel mai în vogă grup de jazz din Ungaria, Péter Sárik Trio. Cei trei muzicieni vor prezenta concertul Bartók X, miercuri, 24 octombrie, cu începere de la ora 19, la Sala Thalia.

 

Peter Sarik Trio a devenit una dintre cele mai populare și prolifice trupe de jazz din Ungaria din ultimii zece ani.

Una dintre cheile succesului lor este firea deschisă și versatilă a fiecărui membru: toți trei muzicienii, talentați și neosteniți, reușesc astfel, să atragă atenția unei audiențe mult mai largi și mult mai colorate, decât majoritatea formațiilor/grupurilor de jazz.

Atmosfera concertelor lor, aduce mai bine cu atmosfera concertelor de pop, sau chiar rock, chiar dacă aceste concerte sunt susținute la Academia de Muzică, sau în cele mai mari săli de concerte.

Cu firea directă, deschisă si energica  a formației, acestia aduc mulți fani noi stilului jazz.

Pe lângă compozițiile proprii, muzicienii se aventurizează liberi printre genuri: au la activ două CD-uri cu prelucrări, piese solicitate de către public, și de multe ori ne bucură cu transcripții de muzică clasică.

Albumul intitulat Jazz kívánságműsor (Dedicații muzicale de jazz), a fost premiat în 2014, cu prestigiosul Premiu Fonogram (Grammy-ul maghiar) în categoria „albumul de jazz al anului“. Pe lângă premiul câștigat, trupa a mai avut alte trei albume nominalizate, tot în această categorie.

Evenimentul va fi prezentat de îndrăgita realizatoare TV Geanina Iacob.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: