EVENIMENT DE COLECȚIE: Teodora Enache, Marcel Iureş şi Opera din Cluj vin la Sibiu Opera Festival

Operaff

Muzicaface din nu sărbătoare pe… malurile Cibinului: Filarmonica de Stat Sibiu sărbătorește arta lirică la superlativ, printr-un proiect emblematic, ajuns la cea de a XX-a ediție. Invităm prietenii muzicii să ne fie alături la Sibiu Opera Festival în număr cât mai mare, fiindcă avem oaspeți de seamă și un program pe toate gusturile, iar intrarea este liberă!

 

DEMN DE APRECIAT: De 20 de ani, Filarmonica de Stat Sibiu organizează singurul festival internațional dedicat artei lirice din România. În tot acest timp, Sibiu Opera Festival a devenit un proiect matur și se bucură de o largă apreciere, atât în rândul profesioniștilor, cât și din partea publicului larg. O nouă ediție îmbogățește viața culturală a orașului și a județului Sibiu în perioada 20-26 septembrie 2021.

Programul primelor trei zile ale festivalului va fi presărat cu îndrăgitele recitaluri susținute de tineri artiști care vor interpreta arii celebre din repertoriul românesc și internațional, sub genericul “Take an Opera Break”, în spaţii neconvenţionale din Sibiu și împrejurimi. Festivalul rămâne astfel credincios misiunii sale de a descoperi și promova noile talente.

După ce vor încânta publicul în zilele de 21, 22 și 23 septembrie, tinerii interpreți se întrec în măiestrie la Gala de Operă din Piața Mare, iar în semn de recunoaștere, cea mai bună voce va fi vedeta Concertului de Crăciun al Filarmonicii sibiene. Așadar, orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu vă așteaptă la Gala de Operă, în 23 septembrie, de la ora 20.00, pe scena grandioasă din Piața Mare, cu lucrări din Strauss, Mozart, Rossini, Donizetti, Bizet sau Puccini. Dintre soliștii serii, amintim: sopranele Antonia Baltag, Ramona Barna, Claudia Marinescu, Virineia Pârnău, mezzosoprana Adelina Cociobanu, baritonul Cătălin Motei, contratenorul Alexandru Costea. La pupitru îl vom avea pe maestrul Vlad Conta, dirijor al Operei Naţionale Bucureşti din 2001.

Prima instituţie lirică a României și una dintre cele mai emblematice din Europa, Opera Naţională Română din Cluj-Napoca aduce, în premieră, “La fanciulla del West”, a șaptea operă a lui Giacomo Puccini. Concertul vocal-simfonic al Operei din Cluj, cu o dramaturgie sonoră extrem de emoțională, va avea loc pe 24 septembrie, începând cu ora 20.00, în Piața Mare, și va fi dirijat de David Crescenzi, director artistic al teatrului liric clujean.

Cristian Lupeş va conduce orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu în Piaţa Mare, pe 25 septembrie, ora 20.00, în spectacolul de teatru simfonic “Planetele” de Gustav Holst, cu participarea extraordinară a actorului Marcel Iureș, considerat cel mai important actor român contemporan.

Esplanada Sălii Thalia va găzdui, pe 26 septembrie, ora 18, “The Enescu Project” (Nicolas Dautricourt – vioară/Valentin Șerban – vioară/Răzvan Popovici – violă / Valentin Răduțiu – violoncel) și Capriccio Quartet, într-un experiment care scoate în evidență fațete încă neexplorate ale geniului enescian. Și tot în ultima zi a festivalului, vedeta jazz-ului Teodora Enache prezintă “Unifying Worlds. From Beethoven to Enescu”, de la ora 18.00, în Piața Mare.

Intrarea la evenimentele din cadrul Sibiu Opera Festival 2021 este liberă, cu respectarea normelor sanitare împotriva infectării cu virusul Covid-19.

Demarat în anul 2001, proiectul Sibiu Opera Festival reprezintă o manifestare muzicală de amploare, cu o participare internaţională substanţială, menită să satisfacă interesul publicului din România și din străinătate pentru muzica de operă. Încă de la prima ediție, festivalul organizat de Filarmonica de Stat Sibiu îşi propune să promoveze oraşul ca un centru muzical naţional şi european de cultivare a artei lirice.

 

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: