EVENIMENT LA SIBIU: VREȚI SĂ AFLAȚI CE FONDURI NERAMBURSABILE SUNT DISPONIBILE PENTRU DOMENIUL CULTURAL – CREATIV SAU PENTRU PROIECTELE DEDICATE ACTIVITĂȚILOR CETĂȚENEȘTI?

images_foto_062017_SIBIUUU

 

Sunteti invitati sa participati la seminarul organizat de catre ADR Centru, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, alaturi de Punctul ”Europa pentru Cetateni”, din cadrul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, precum si Bursa de spectacole de la Sibiu. In 15 iunie 2017, incepand cu ora 10.00, la Sala de Consiliu a Primariei municipiului Sibiu, veti afla informatii utile privind fondurile nerambursabile in cadrul seminarului ce prezinta oportunitatile de finantare oferite de Programul ”Europa pentru Cetateni” si modalitatile de finantare a proiectelor din domeniul industriilor cultural-creative.

 

Asa cum precizeaza organizatorii, participarea este gratuita si ofera celor prezenti oportunitatea de a afla de la experti mai multe informatii despre cerintele privind completarea unei cereri de finantare, despre experienta celor ce au implementat proiecte deja finantate pe aceste domenii sau chiar despre cum sa va gasiti parteneri in proiecte. Pentru a participa aveti nevoie doar de o idee originala de proiect si sa fiti reprezentantul unui ONG, al unei autoritati sau institutii publice, al unei organizatii culturale, de tineret, de educatie sau de cercetare sau al unor asociatii ale oraselor infratite ori institutii cultura.

Seminarul, aflat la cea de-a patra editie, va debuta cu o sectiune informativa dedicata promovarii sectorului cultural – creativ, in cadrul careia veti avea oportunitatea sa interactionati cu Grupul de lucru pentru promovarea Industriilor Culturale si Creative (ICC) constituit in cadrul proiectului de cooperare interregionala CRE:HUB. In aceasta parte a evenimentului participantii vor fi informati despre modalitatile de finantare a proiectelor din domeniul ICC disponibile prin POR 2014-2020 si despre modul in care se poate  imbunatatii acest program, astfel incat proiectele cultural-creative sa beneficieze de oportunitati de finantare si alocari suplimentare.

Axandu-se pe o componenta cultural-creativa, evenimentul va continua apoi cu o sesiune informativa in cadrul careia se vor prezenta oportunitatile de finantare oferite de Programul ”Europa pentru Cetateni”, respectiv modul cum se depun propunerile de proiecte; cum se completeaza formularul de cerere de finantare si cum se alcatuieste bugetul pentru proiectele depuse in Programul ”Europa pentru Cetateni”.

conform programului, la finalul evenimentului, reprezentantii Centrului Europe Direct Regiunea Centru, gazduit de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, vor prezenta alte informatii cu privire la modalitatile de identificare a surselor de finantare pentru transformarea ideilor creative in proiecte de succes.

 

***Alaturat, agenda evenimentului! Dupa cele cateva ore petrecute la acest seminar, puteti sa va bucurati si de spectacolele de teatru, muzica si filmele pregatite de partenerii nostri in  cadrul Festivalului International de Teatru din Sibiu, aflat la cea de-a 24 editie (vezi program).

Foto: Franciza.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: