EVENIMENT: Lansarea Altlasului „TRANSILVANIA. Izvoare de geografie istorică”

Un popor care nu-și cunoaște istoria și geografia e ca un copil orfan de ambii părinți…        

  Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu organizează un eveniment cultural de excepţie, prilejluit de lansarea atlasului istorico-geografic al judeţului Sibiu, un proiect pilot care face parte dintr-un program de cercetare mai amplu intitulat : TRANSILVANIA. Izvoare de geografie istorică.

          Atlasul prezintă fiecare localitate din actualul judeţ Sibiu în formatul urbanistic din timpul primei ridicări topografice a Transilvaniei (1769 – 1773), alături de traducerea descrierilor conţinute în Lexiconul lui Ignatz Lenk von Treuenfeld, apărut la Viena, în anul 1839.

          Demn de apreciat, lucrarea (de aproape 400 de pagini), o adevărată capodoperă în sine, este însoţită de o serie de anexe  care cuprind informaţii de ordin geografic, topografic, hidrografic, orografic şi statistic realizate pentru toate categoriile de cititori.

          Atlasul se constituie într-un instrument de lucru pentru cercetători ai domeniului, dar şi pentru primării şi alte tipuri de instituţii ale administraţiei publice locale şi centrale.

          La eveniment vor participa reprezentanţi ai mediului cultural, academic, ecleziastic şi administrativ, care vor beneficia de o prezentare interactivă.

          Manifestarea va avea loc vineri, 24 martie, 2017, începând cu orele 11:00, în Sala Festivă a Bibliotecii Judeţene ASTRA, str. Gh. Bariţiu, nr. 5.

sursa foto: Helmut Wolff

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: