EVENIMENT MAJOR: ÎMPARTE DRUMUL! MOTOCICLIȘTII EXISTĂ ÎN TRAFIC!

Sâmbătă, 22 aprilie, începând cu ora 1300, peste 200 de motocicliști vor porni într-un marș în municipiul Sibiu, în scopul de a deschide sezonul moto 2017 dar și pentru a semnala prezența acestora în trafic. Polițiștii rutieri sibieni s-au alăturat acestui demers, însoțind coloana de motocicliști pe întreg traseul parcurs.

Acestui demers i s-a alăturat și Retromobil Club Romania, care în data de data de 22.04.2017 organizează evenimentul de deschidere al sezonului 2017, RETROPARADA PRIMAVERII. Evenimentul este dedicat vehiculelor istorice, și se desfășoară simultan în 27 de orașe.

Așa cum informează IPJ Sibiu, peste 200 de motocicliști vor pleca sâmbătă, începând cu ora 1300, într-un marș în municipiul Sibiu, având ca punct intermediar parcarea Teatrului „Radu Stanca” Sibiu, unde vor rămâne pentru aprox. o oră. Prin activitatea lor, motocicliștii vor să marcheze deschiderea sezonului moto 2017 dar și să semnaleze prezența lor în trafic.

Polițiștii sibieni au salutat acest demers și, mai mult chiar, s-au alăturat evenimentului, context în care vor fi desfășurate mai multe activități de prevenire a accidentelor rutiere, astfel:

  • pe întreg traseul lor, motocicliștii vor fi însoțiți de un echipaj pe motocicletă al Biroului Rutier Sibiu;

  • în parteneriat cu Teatrul ”Radu Stanca” Sibiu, pe zidul acestei instituții, vor fi afișate desenele câștigătoare ale concursului de educație rutieră „Prevenție prin artă” iar pe panoul publicitar vor rula mesaje cu caracter preventiv;

  • în parcarea din zona Teatrului ”Radu Stanca” Sibiu, polițiștii rutieri alături de motocicliști vor împărți pliante participanților la trafic și le vor adresa sfaturi în vederea prevenirii accidentelor rutiere. Încă din anul 2015, Poliția Română a demarat o campanie de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați cu sau fără vinovăție motocicliștii, campanie sugestiv intitulată „Împarte drumul!”, iar pliantele diseminate conțin mesaje preventive sub forma unor rugăminți ale unui motociclist către un conducător auto, dar și ale unui conducător auto către un motociclist.

Partener în acest eveniment este și Retromobil Club România. Astfel, 60 de vehicule istorice vor pleca mâine, în jurul orei 1230, din Piața Mare a municipiului Sibiu spre parcarea Teatrului „Radu Stanca” Sibiu, unde se vor întâlni cu polițiștii rutieri și motocicliștii.

În jurul orei 1330, proprietarii de vehicule istorice vor pleca spre Tălmaciu, iar în jurul orei 1400 – 1430, motocicliștii se vor pune din nou în mișcare, continuându-și marșul în municipiul Sibiu.

Traseul motocicliștilor este următorul: parcarea magazinului Penny Market (zona comercială Șelimbăr) – bvd. V. Milea – bvd. C. Coposu – parcarea Teatrului „Radu Stanca” Sibiu (unde vor face o pauză de aprox. o oră) – bvd. Coposu – sensul giratoriu cu str. Bâlea – Constituției – retur pe bvd. C. Coposu – Piața Unirii – str. A. Șaguna – Șos. Alba Iulia (până la sensul giratoriu cu str. E. A. Bieltz) – retur spre punctul de plecare.

Polițiștii adresează rugămintea participanților la trafic să respecte coloana de motocicliști, să dea dovadă de înțelegere în trafic și, nu în ultimul rând, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

 

 

 

Sursa foto: Evz

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: