EVENIMENT pe… PORTATIV: Concertul de Crăciun al Corului Bach din Sibiu

images_foto_112017_cccccccccccccccccccc

 

Sărbătorile au, întodeauna, ecou în muzică. Ea, diafană, ne înalță inimile și ne deschide porți către divin…

 

Corul Bach al Parohiei Evanghelice din Sibiu, va susţine şi anul acesta tradiţionalul său Concert de Crăciun.

Evenimentul va avea loc duminică 10 decembrie 2017, de la orele 18:00, în Biserica Evanghelică din Piaţa Huet şi se va bucura de participarea sopranei Melinda Samson şi a mezzosopranei Elisa Gunesch, două nume binecunoscute şi îndrăgite din Sibiu. Alături de ele, îşi vor da concursul şi doi tineri solişti din Germaina: tenorul Maximilan Vogler şi baritonul Konstantin Ingenpass. Ansamblul va fi acompaniat de o orchestră de cameră compusă din muzicieni ai Filarmonicii de Stat Sibiu, sub conducerea dirijorului Corului Bach, Jürg Leutert.

Aș cum ne încredințează organizatorii, programul muzical va acoperi întreaga perioadă cuprinsă între primul Advent şi ziua de Crăciun: cantatele “Wachet! Betet! Betet! Wachet!“ de J. S. Bach şi “Nun komm, der Heiden Heiland“ de G. Ph. Telemann ilustrează Adventul. În piesa „Magnificat“ a lui Christoph Graupner, corul, soliştii şi orchestra prezintă cuvintele Mariei, care, după ce îngerul Gabriel îi vesteşte naşterea lui Isus, aduce laudă lui Dumnezeu. În încheiere, corul „Ehre sei dir, Gott, gesungen“ din Oratoriul de Crăciun oferă o primă întâlnire cu bucuria şi entuziasmul zilelor de Crăciun.

Demn de știut, toate piesele din programul serii au fost compuse în anii 1722/23. Fiecare dintre cei trei compozitori au candidat mai mult sau mai puţin serios la postul de cantor al renumitei biserici Sf. Toma din Leipzig. Fiecare ar fi primit postul, însă doi dintre ei au obţinut de la angajatorii lor din vremea aceeea (Telemann în Hamburg, Graupner în Darmstadt) condiţii financiare îmbunătăţite şi şi-au retras candidatura. Astfel calea a rămas deschisă pentru Johann Sebastian Bach, cel care nu doar şi-a pus amprenta timp de 27 ani asupra vieţii muzicale din Leipzig, ci a influenţat şi întreaga dezvoltare a muzicii vestice din secolele următoare.

 

Biletele (adulţi: 10 lei; copii până la 14 ani: gratuit) se pun în vânzare începând din 02.12.2017 la sediul Bisericii Evanghelice din Sibiu, Piaţa Huet nr. 1, în librăriile Schiller si Erasmus, precum şi în seara concertului la intrare. Pentru ca nu doar inimile să se încălzească în timpul concertului, publicul va beneficia de pături călduroase distribuite la intrare.

***Evenimentul se înscrie în cadrul proiectului „Concert de Crăciun: Magnificat” şi este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: