EVENIMNET MUZICAL! Andrey Stukalov, câştigătorul concursului „Carl Filtsch” din 2014, în concert la Sibiu

Miercurea din zodia pianului. Cu siguranță așa va fi mâine, la Sibiu, mulțumită unui eveniment care întoarce în municipiul de pe malurile Cibinului un pianist cu un viitor strălucit.

Melomanii sibieni sunt invitaţi miercuri 25 mai 2016, ora 19, la sala Thalia la un concert simfonic ce îl are ca invitat special pe pianistul Andrey Stukalov, câştigătorul premiului I la categoria „interpretare” a ediţiei din 2014 a Concursului Internaţional de Interpretare Pianistică şi Compoziţie „Carl Filtsch”. 
Andrey Stukalov va interpreta Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în sol minor, op. 22 de Camille Saint-Saens alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Gabriel Bebeşelea.
Andrey Stukalov s-a născut în Krasnoyarsk, în 1987. A început studiul pianului la vârsta de 6 ani, cu una din cele mai renumite profesoare din Siberia, Marina Boyarkina. După câteva succese la concursurile regionale de pian a devenit laureatul unor competiţii de top. Urmare a succeselor sale, familia sa s-a mutat la Moscova, în 2002. Aici Andrey şi-a continuat studiile la Şcoala Centrală de Muzică, la clasa profesoarei Makarova, iar în 2006, a fost admis la Conservatorul „Ceaikovski” din Moscova, pentru a studia cu Sergei Dorensky, Nikolai Lugansky, Vadim Rudenko, Pavel Nersessian, Denis Matsuev. Andrey Stukalov este laureat al numeroase concursuri internaţionale de pian din Italia, Franţa, România şi Spania. Pianistul concertează curent în Rusia şi în Europa, atât solo cât şi cu orchestra. Repertoriul său amplu include, pe lângă lucrările de popularitate, un număr semnificativ de transcripţii de virtuozitate, rareori executate, cum ar fi parafraze din opere de Sigismond Thalberg, transcripţii de Ignaz Friedman, Leopold Godowsky, Moriz Rosenthal, Paul Pabst etc. Andrey Stukalov posedă extraordinara abilitate de a cânta la prima vedere piese de dificultate. Astfel, este adesea invitat să participe ca acompaniator al soliştilor vocali sau în ansambluri camerale. 
Programul concertului de miercuri, 25 mai 2016 mai cuprinde “Jocuri IX (Ecouri) – Ludus Modalis II – pentru orchestră” de Sabin Păutza şi „Simfonia a III-a în Mi bemol major, op. 97, Renana” de Robert Schumann.

 

*Biletele pentru acest eveniment se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, Sala Thalia şi în seara sepctacolului, la intrarea în sală. Preţul unui bilet este de 16 lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

*Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar la Consiliului Judeţean Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: