Evul Mediu ne dă binețe la Mediaș, într-un festival de poveste!

M1

Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția Cultură, Învățământ, Sănătate, Tineret, Sport, Turism, Relații Publice și Relația cu ONG, organizează la sfârșitul acestei săptămâni tradiționalul festival „Mediaș, Cetate Medievală –Târg de Meșteșuguri Vii“.

Manifestarea, aflată la cea de-a XVII-a ediție, va avea loc în perioada 9 – 11 iulie 2021, la Hanul Greweln.  La festival sunt așteptate ordine cavalerești locale și naționale, trupe de menestrei, trupe de dansuri medievale și de teatru, meșteșugari și artiști ai spectacolelor cu foc. În programul pregătit de către organizatori se regăsesc ateliere meșteșugărești, demonstrații de luptă, turniruri și întreceri cavalerești, concursuri gastronomice, concerte de muzică medievală, spectacole de teatru și cu foc, precum și o paradă cu cai. Printre invitații acestei ediții se numără: Teutonii Transilvaniei, Cimpoierii din Transilvania, Truverii, Paladinii de Terra Medies, Peregrinii, Straja Cetății Mediaș, Huniadi Cantores, Lupus Dacus, Funny Art.

                NU UITAȚI: Punctul culminant al festivalului este programat sâmbătă, 10 iulie la ora 19:30, când va avea loc prezentarea oficială a tuturor participanților, urmată de o reconstituire istorică a vizitei efectuate la Mediaș în anul 1443 de către voievodul Transilvaniei, Iancu Corvin de Hunedoara.

  Într-un cadru de poveste, spectatorii vor urmări prezentarea noilor care de luptă, întrecerile cavalerești călare și pedestru, dar și premierea celor mai de seamă rețete culinare. De asemenea, serile de vineri și sâmbătă se vor încheia cu spectacole cu foc, începând cu orele 22:00.

„Mediaș, Cetate Medievală – Târg de Meșteșuguri Vii“ este un festival organizat de către Primăria Municipiului Mediaș, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, prin intermediul Agendei Culturale a județului Sibiu.

Programul integral al festivalului este următorul:

VINERI, 9 iulie

13.00 – Deschiderea târgului de meșteșugari

17.00 – Prezentarea meșteșugarilor

17.10 – Teatru de păpuși: Amintiri din copilări, Trupa Funny Art

18.00 – Concert Huniade Cantores

18.50 – Fluierașii și Cavalerii

19.00 – Zânele Silvane – dansuri medievale

19.45 – Prezentarea artiștilor și asociațiilor de reconstituire istorică

20.00 – Concert Cimpoierii din Transilvania

20.30 – Straja Cetății Mediaș – prezentare de arme

21.00 – Concert Truverii

21.30 – Concert  Lupus Dacus

22.00 – Spectacol cu foc  Amor Flammis

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: