EXERCIȚIU ISU SIBIU ÎN GARA C.F.R. SIBIU

images_foto_022020_00000000000000000000000suu

ACȚIUNE DE AMPLOARE: Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat ajoi, 27 februarie a.c. începând cu ora 10:00, un exercițiu combinat de conducere în vederea antrenării structurilor de management, cu forțe în teren în GARA CFR a municipiului Sibiu.

 

Scenariul a presupus producerea unui accident feroviar, respectiv deraierea unui vagon, fapt urmat, posibil, de izbucnirea unui incendiu la un tren de mare viteză aparținând CFR Călători care transporta aprox 40 de persoane.

Conform scenariului, 20 dintre călătorii care se aflau în ultima garnitură a trenului, au rămas blocați în urma deraierii și răsturnării acesteia.

Incendiul s-a manifestat inițial la locomotiva trenului, apoi s-a extins rapid la vagonul de călători, iar din cauza fumului dens și a imposibilității de a ieși aceștia au fost surprinși în interior și evacuați de salvatorii sibieni.

De asemenea, s-a avut în vedere faptul că unul dintre pasagerii din garnitura afectată a călătorit în Italia și astfel a fost transportat în condiții de maximă siguranță la unitatea spitalicească în vederea efectuării investigațiilor specifice.

La evenimnet au fost mobilizați peste 60 de pompieri militari cu doua autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de transport victime multiple , trei autospeciale de serviciu, o autospecială de cercetare CBRN și două autospeciale de descarcerare.

Exercițiul a avut drept scop principal verificarea unor aspecte care vizează planificarea, organizarea, coordonarea, conducerea și desfășurarea intervenției precum și modul de cooperare cu instituțiile de sprijin cu rol secundar si anume Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Municipiului Sibiu, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu și Poliţia Locală Sibiu.

Coordonarea integrată a tuturor capabilităților a fost realizată de inspectorul șef colonel Cosmin Balcu, în calitate de comandant al acțiunii, iar conducerea în teren a forțelor a fost realizată de comandantul intervenției, prim-adjunctul inspectorului șef, maior Lucian Trefaș.

 

 

Foto: ISU SIBIU

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: