Există minuni! AFP anunță că o iraniancă de 103 ani S-A VINDECAT de coronavirus

images_foto_032020_1033

S-ar părea că o femeie de 103 ani s-a vindecat de noul coronavirus în Iran, anunță agenția oficială Irna.Asta în condițiile în medicii spun că infecția cu COVID-19 este considerată mult mai periculoasă pentru persoanele cele mai în vârstă, notează AFP.Pacienta fusese internată în orașul Semnan, la circa 180 km est de Teheran, arată articolul publicat de Irna în noaptea de marți spre miercuri, fără a preciza, însă, numele femeii.

Aceasta a fost „autorizată să părăsească spitalul după ce s-a restabilit deplin”, informează aticolul cu pricina, care îl citează pe Navid Danayi, directorului spitalului universitar din oraș.

Jurnaliștii transmit că, de fapt, este vorba de un al doilea pacient foarte în vârstă care s-a infectat în Iran cu Covid-19 și s-a vindecat. Primul caz este cel al unui bărbat din Kerman, în sud-estul țării, în vârstă de 91 de ani.

Acesta a fost declarat vindecat luni după ce a fost bolnav timp de trei zile și în ciuda faptului că suferea de hipertensiune și de astm.

Irna nu precizează ce tratament a fost administrat celor doi pacienți.

În afara Chinei, Iranul este cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus, care este prezentă în toate cele 31 de provincii. Numărul morților a depășit 1.000, dintr-un total de 16.000 de cazuri confirmate.

Demn de precizat, în acest context, în data de 9 martie, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirma că dintre cele 80.000 de cazuri raportate atunci în China „peste 70%” s-au vindecat.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: