EXPOZIȚIA „Barock Kolloquium. Picturi de Michael Lassel” vă așteaptă până spre finele lunii septembrie

images_foto_082017_BArOK

INVITAȚIE În LUMEA ARTEI! Sibienii, dar și oaspeții Sibiului se pot bucura până în 27 septembrie de expoziția „Barock Kolloquium. Picturi de Michael Lassel”, găzduită de Cabinetul de Cartografie al Palatului Brukenthal.

 

Avându-i curatori pe dr. Alexandru Sonoc (MNBrukenthal) și pe mag. Hans-Werner Schuster (Asociația Sașilor Transilvăneni din Germania), generoasa expoziția cuprinde 34 de lucrări în „trompe ľoeil” ale artistului Michael Lassel, considerat unul dintre maeştrii acestei tehnici în creația sec. XX, alături de Jacques Poirier, Henri Cadiou și Pierre Gillou.

Michael Lassel este un artist sas originar din Logig / Ludwigsdorf (jud. Mureș) în prezent fiind stabilit la Fürth, în Germania.

Minuţiozitatea şi precizia desenului din tablourile prezentate descriu un arc în timp între arta contemporană și cea de acum 200 de ani. Demn de știut, tablourile au fost create folosind o tehnică artistică, utilizată în pictură în scopul creării iluziei de tridimensionalitate -trompe l’œil.

Înscrisă în Bicentenarul Brukenthal 2017, expoziția este organizată cu prilejul celei de a 27-a întâlniri a sașilor din Transilvania de către Muzeul Național Brukenthal și Asociația Sașilor Transilvăneni din Germania.

Publicul este invitat să viziteze expoziția de marți până duminică în intervalul orar 10-18, o excepție fiind marți, 5 septembrie, când expoziția nu va fi deschisă publicului.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: