Expoziția de fotografie: Hoinăreli / Flâneries, la M.N. Brukenthal. Autor, artistul Louis Guermond 

images_foto_042019_llllllllllllllllllllllllllllllllllll

Louis Guermond. Francezul-sibian care zi de zi ne fascinează cu fotografiile sale, de o minunată sensibiliate și maturitate artistică, cu dragostea și respectiul său față de comunitatea în care s-a integrat perfect și față de cultura și tradițiile nostre înveșnicite.

 

Acum, autorul unei expoziții care ne proviacă la contemplație și la o bcucurie a… retinei carevine tocmai din sentimentele artistului fotograf.
Eveniment cuprins în Deschiderea Sezonului România – Franța la Sibiu
Este incontestabil faptul că arta în general și arta fotografică în special constituie unele dintre cele mai directe și mai accesibile forme de comunicare pentru persoane de diferite naționalități și culturi. Pe simezele saloanelor de fotografie, a muzeelor sau galeriilor, interferează viziuni, concepte, idei și tehnici de exprimare de o mare diversitate. Ele oferă privitorului, pe lângă momente de emoție și bucurie estetică, o imagine de ansamblu a varietății caleidoscopice a temelor și subiectelor abordate.
În „hoinăreala” sa prin lume, francezul Louis Guermont s-a stabilit în orașul Sibiu, în timpul pregătirilor pentru Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007. Datorită caracterului deschis și profesionalismului, Louis s-a integrat cu ușurință în viața artistică și culturală a Sibiului. 
Fotografiile sale ne arată un alt mod de a privi orașul, oferindu-ne o altă oglindă în care ne putem privi pe noi înșine, prin viziunea artistului, subliniată de o relevantă importanță documentară.
Suntem deosebit de încântați ca în cadrul Sezonului România – Franța să putem organiza, în Muzeul Național Brukenthal, expoziția „Hoinăreli” a fotografului Louis Guermont. Sperăm ca acest eveniment să aducă clipe de bucurie și delectare vizuală atât prietenilor sibieni ai artistului cât și publicului vizitator. (Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță)


Locul desfășurării: Palatul Brukenthal – Cabinetul de Stampe, Piața Mare, nr. 4
Durata: 23.04 – 30.05.2019
Vernisaj: Marți, 23 aprilie, orele 15:00
Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță
Co-organizatori: Guvernul României, Ambasada Franței în România, Institutul Cultural Român, Institut Français,

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: