EXPOZIȚII CU CERTĂ VALOARE ISTORICĂ la PRIMĂRIA SIBIU

images_foto_082017_PPP

Primăria Sibiu este, în această perioadă, gazda a două expoziții importante. 

Reunite în expoziția cu titlul „Reforma în Europa de Răsărit – Transilvania”, lucrările expuse în Sala Atrium a Primăriei sunt prezentate în contextul jubileului de 500 de ani de la Reforma religioasă, când reînnoirea Bisericii și credinței demarate de la Wittenberg a cuprins și a schimbat mari părți ale Europei de Est. Cele mai multe țări din această regiune au fost timp de secole fie țări protestante, fie caracterizate de un pluralism confesional accentuat. Așa cum aflăm de la inițiatorii evenimnetului, tocmai acest pluralism remarcabil este scos în evidență prin această expoziție și prezentat publicului larg, referindu-se la Slovacia, Bohemia, Transilvania, Silezia, Pomerania și Brandenburgul de Est, Polonia –Lituania și Prusia.

Publicul este invitat să viziteze expoziția până în 10 august, între orele 8-16.

 

Cea de-a doua expoziție găzduită de Sala Expozițională a Primăriei poartă denumirea „Peisajul bisericilor fortificate din Transilvania”. Imaginile expuse informează despre bisericile fortificate transilvane și peisajul cultural înconjurător ca patrimoniu european colectiv. Sunt prezentate, printre altele, istoria și evoluția fortificațiilor, dar și situația actuală a monumentelor.

Demn de apreciat, în același timp, vizitatorii vor regăsi și perspectivele de conservare ale acestora. 
Cei interesați pot vizita expoziția până în 17 august, conform programului Centrului de Informare Turistică: luni-vineri, în intervalul orar 9-20, iar sâmbăta și duminica între orele 10-18.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: