FĂ RAI DIN CE AI: Sprijin pentru fermierul sibian CĂLIN NAIŢĂ ale cărui animale au murit în incendiul din 23 martie 2018

images_foto_042018_OOOOOOOO

 

ASTA E DESPRE… OAMENI DE OMENIE!!! Un incendiu violent a izbucnit în seara zilei de vineri 23 martie 2018 la un saivan din localitatea Şura Mică din judeţul Sibiu. Astfel, aproximativ 100 de animale, oi şi miei au pierit în flăcări. Proprietarul, fermierul CĂLIN NAIŢĂ, a încercat să-şi salveze animalele, dar ele s-au speriat şi s-au strâns într-un colţ fiind astfel cuprinse de flăcări.

 

Impresionat de drama bietului fermier sibian care a mai rămas cu doar 40 de oi, ministrul agriculturii PETRE DAEA s-a implicat personal în acest caz și l-a contactat telefonic pe păgubit, asigurându-l de tot sprijinul și a făcut apel la crescătorii din judeţul Sibiu şi din ţară să fie solidari şi să doneze animale fermierului din ŞURA MICĂ, pentru a atenua pierderea suferită de acesta.

Aşa s-a ajuns la faptul că fermierul care şi-a pierdut animalele în incendiu să fie ajutat de cel puţin 31 de fermieri din întreaga ţară aceştia donându-i din propriile animale. Domnul ministru al agriculturii PETRE DAEA a trimis, așa cum vă anunțam într-un articol publicat duminică, 1 aprile, un berbec cu certificat de origine, pe care l-a cumpărat zilele trecute de la un fermier din Nădlac. La rândul său, şi domnul senator NICOLAE AVRAM a cumpărat chiar din incinta târgului „Expoziţie de ovine crescute ecologic cu vânzare”- de la Vurpăr, un miel pe care i la oferit domnului CĂLIN NAIŢĂ.

Prin sprijinul oferit, fermierul CĂLIN NAIŢĂ şi-a refăcut efectivul de animale.

 

*Duminică, 1 aprilie 2018, în cadrul evenimentului organizat de Grupul de producători din regiunea Hârtibaciu „ECO MIORIŢA” , Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Primăria comunei Vurpăr – EXPOZIŢIE DE OVINE CRESCUTE ECOLOGIC CU VÂNZARE – ediţia a VII-a, ce s-a desfăşurat în localitatea VURPĂR, s-a efectuat într-un cadru organizat aşa cum se cuvenea, acordarea ajutorului pentru fermierul CĂLIN NAIŢĂ, constând în preluarea şi transportul animalelor.

Prin bunăvoinţa unei crescătoare de animale din localitatea BRADU, judeţul Sibiu, doamna HORTENSIA MUNUNAR, animalele au fost transportate la ŞURA MICĂ în mod gratuit.

Așa cum aflăm de la martorii acestei frumoase întâmplări, CĂLIN NAIŢĂ vizibil emoţionat şi cu lacrimi în ochi, a mulţumit celor ce au făcut posibilă minunea de a-şi reîntregi turma de mioare care era singura sa sursă de venit.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: