Fagotul – vedeta unui recital marca Filarmonica de Stat Sibiu

images_foto_112019_FAGOT

Filarmonica de Stat Sibiu continuă seria de recitaluri organizată sub egida ”Stagiunea camerală” cu un nou eveniment inedit: un recital cu… patru fagoturi. ”FAGOTISSIMO”, un cvartet înființat în urmă cu 20 de ani, va concerta mâine, 19 noiembrie 2019, cu începere de la ora 19, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA.

 

Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

După succesul înregistrat cu ansamblul ”Falut Power”, Stagiunea Camerală a Filarmonicii de Stat Sibiu, continuă cu un recital de poveste, în cadrul căruia publicul sibian se va întâlni cu un ansamblu de fagoturi.

Cvartetul ”Fagotissimo” a fost constituit în 1999, când trei fagotiști de la Filarmonica “Mihail Jora” din Bacău, MIHAI TIMOFTI, COSTICA MARCUT și PAVEL IONESCU, împreună cu GEORGE HARITON, prim fagotist la Filarmonica “Moldova” din Iași, au decis să exploreze magnificul univers timbral al acestui interesant și generos instrument.

*Fagotul este un instrument de suflat din lemn, cu ancie dublă, în do, basul din familia oboiului. Tubul principal este dublat de un tub suplimentar, îndoit la capăt, de circa 2,5 m lungime și are o tonalitate gravă, bogată. Repertoriul concertelor pentru fagot pornește de la începuturile barocului ajungând, prin Vivaldi, Mozart și Dukas, până la Stockhausen.

Repertoriul grupului cuprinde muzica barocă și ajunge până la lucrări compuse special pentru această combinație de instrumente. Formația a susținut deja numeroase concerte în țară (Iași, Bacău, Focșani, Rm. Vâlcea, Craiova, Piatra Neamț, Onești, Arad, Timișoara, Constanța, Pitești) și străinătate (Italia, Franța, Germania, Grecia, Bulgaria, Rep. Moldova, Ucraina, Macedonia), participând la numeroase festivaluri și fiind prezentă în teatre de tradiție precum ”Piccolo Reggio” (Torino), ”Teatro Zanon” (Udine), ”Palazzo Magnani” (Reggio Emilia), ”Megaron” (Salonic), etc. Din anul 2009 în cvartet a fost cooptat fagotistul MIHAI BADIU. Ulterior, Costica Marcut a fost înlocuit cu George Hariton.

asCULTă:

Victor Bruns – Trio op.97

Claudio Leonardi – Divertimento op. 92

Ray Naessen – Acer Campestre

Victor Bruns – Suita nr. 2

Biletele pentru acest concert pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5), de luni până vineri între orele 10:00-12:00 și 13:00-16:00 și online pe www.iabilet.ro. Prețul unui bile teste de 30 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: