FAIN: ,,Age of Empires” în Muzeul ASTRA

aaaagggggg
Țineți minte jocul de strategie care ne-a făcut tranziția mai blândă între copilărie și adolescență? Ei bine, în săptămâna asta vom reface, în stil propriu, atmosfera specială pe care o avea celebrul Age of Empires. 

CASTRA BARBARORUM (taberele barbarilor) este un eveniment care se desfășoară cu participarea membrilor Asociației Culturale Omnis Barbaria, meșterul fierar Komakiza și meșterul pielar Robert Urs. CASTRA BARBARORUM își propune ca, printr-un spațiu expozițional organizat în aer liber, la Muzeul ASTRA, animat de persoane costumate după modelul vestimentației din perioada antică, să reconstituie ipostaze din viața cotidiană și militară, practici constructive și meşteşuguri din antichitate.
Așa cum aflăm de la inspirații organizatori, în cele cinci zile din program, vor avea loc activități demonstrative și interactive, desfășurate sub forma unor ateliere de arheologie experimentală, prin care vor fi confecționate obiecte casnice, unelte și piese de armament, reproduse fidel după cele descoperite în siturile arheologice. De asemnea, vor fi prezentate echipamente militare și tehnici de folosire a armelor, confecționate după modele celor antice.
✔ Activitate interactivă cu publicul, de reconstituire a structurilor de habitat antice, de tipul adăposturilor din Barbaricum. Atelierul își propune să ilustreze tehnici și practici constructive, prin folosirea materialelor (lemn și textile) și a uneltelor specifice perioadei (topoare, securi, baroase, cuțite, foarfeci).
✔ Activitate interactivă cu publicul, de reconstituire a instalațiilor rudimentare de ardere a ceramicii folosite de barbari în antichitate (amenajare vatră deschisă pentru ardere ceramică).
✔Atelier de olărit în cadrul căruia se vor confecționa prin modelare cu mâna, vase și obiecte din lut, replici după cele descoperite în siturile arheologice din antichitate.
✔Atelier de ardere în vatră deschisă a vaselor și obiectelor din lut, confecționate prin modelare cu mâna.
✔Atelier meșteșugăresc de confecționat cămăși de zale, folosite de războinicii barbari în perioada antică.
✔ Atelier meșteșugăresc de țesut care reconstituie tehnica prelucrării firelor textile la războiul de țesut vertical, folosită în antichitate.
✔ Atelier meșteșugăresc de prelucrare a bronzului pentru confecționare podoabe antice.
✔ Atelier meșteșugăresc de fierărie antică – confecționare replic după unelte și arme antice.
✔Atelier meșteșugăresc de pielărie antică – confecționare articole de îmbrăcăminte și încălțaminte utilizate de barbari în antichitate.
✔Activitate interactivă cu publicul, de reconstituire a gastronomiei antice.
✔ Activitate interactivă cu publicul, de inițiere în tehnici de luptă folosite de barbari în antichitate, tragerea cu arcul la țintă.
✔Activitate intercativă cu publicul de inițiere în tehnici de luptă folosite de barbari în antichitate, aruncarea suliței.
*18-22 august 2021
*zilnic, între 10:00 și 18:00
Aceste demonstrații sunt derulate parțial în cadrul programului Animă ASTRA.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: