Festivalul de batut toaca implineste 20 de ani! La Victoria!

Cand e vorba de traditii, Tara Fagarasului nu lasa garda jos. Iata inca o dovada!

Azi, orasul  Victoria se umple de copii din toată ţara! Motivul? Incepe renumitul festival de toacă- devenit, deja o frumoasa traditie. Demn de remarcat, participanţii vin atat din tara, cat is de peste hotare, din ţări precum Ungaria sau Bulgaria, iar din ţară vin de la Suceava la Turnu Severin şi de la Constanţa până la Bihor sau Maramureş.

Asa cum se precizeaza intr-un articol publicat de www.bunaziuafagaras.info , aproape 100 de copii si adolescenti cu vârste între 5 şi 15 ani isi vor arata indemanare în îndeletnicirea de a bate toaca, concursul fiind gazduit la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Victoria.

Competiţia va debuta mâine la ora 11.00 în prezenţa Preasfinţitului Andrei Făgărăşeanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

În această seară, după slujba de vecernie, de la ora 17.40, toţi preoţii vor prezenta în incinta lăcaşului de cult obiceiurile şi tradiţiile zonelor din care provin.

Demn de apreciat este ca de 20 ani evenimentul se ţine în fiecare an, iar de 10 ani a dobândit caracter internaţional. „Responsabil” de Festivalul de toAcă este părintele paroh Octavian Smădu.

Sursa foto: www.bzf.ro

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: