Festivalul Egalității de Gen: Lanț Uman sub forma semnului păcii în centrul Sibiului

images_foto_092017_ALEG

Când trăieti într-o comunitate, când te dezvolți muncești și creezi, trebuie să te gândești și la semenii tăi, nu doar la tine.

Cea de-a douăsprezecea ediție a Festivalului Egalității de Gen, organizat de Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen (A.L.E.G.) va marca anul acesta Ziua Mondială a Păcii – 21 septembrie. Concret, va fi organizat un Lanț Uman sub forma semnului păcii, la intrarea pe pietonala Bălcescu dinspre parcul ASTRA, începând cu ora 15.00.

 

 

“Ținând cont că la nivel internațional suntem martori la o creștere a violenței și a urii, vrem să transmitem un mesaj pentru non-violență – acasă, și în lume. De aceea ne alăturăm rețelei europene Women Against Violence Europe care va promova pe 21 septembrie în 15 țări europene mesajul ”până când va fi pace pentru fiecare femeie”. Asteptam ca la aceasta initiativa sa participe câteva zeci de sibieni, in special liceeni – suntem pregătiți și cu pelerine în caz de ploaie”, declară Camelia Proca, Director A.L.E.G..

 

Demn de precizat, programul festivalului, include și alte premiere. Vineri, 22 septembrie, la colegiul Octavian Goga va avea loc prima proiecție în România a celui mai cunoscut film din fostul spațiu iugoslav care abordează tematica abuzului sexual – „Ți-am spus că am fost abuzată?”. Evenimentul se adresează profesorilor și consilierilor școlari și o va avea invitată pe fondatoarea Centrului pentru Trauma Incestului din Belgrad, Dusica Popadic. Sambata, 23 septembrie, la Teatrul Gong au loc caravana și concursul In a Relationship – În relație, în colaborare cu AVON. Tinerii care au desfășurat o cercetare națională despre violența în relațiile adolescenților vor prezenta la ce concluzii au ajuns, iar liceenii sibieni vor avea ocazia să câștige premii dacă dovedesc că știu cum se previne violența.Tot sâmbătă, de la ora 16.30 la Teatrul Gong, are loc spectacolul de teatru forum „Cheful la cabană” – unde spectatorii vin cu soluții la conflicte și decid finalul piesei.

 

ESTE IMPORTANT DE ȘTIUT: Festivalul Egalitatii de Gen este un eveniment care îi încurajează pe tineri să recunoască – prin teatru forum, proiectii de filme si actiuni stradale – stereotipurile care conduc la violență și discriminare de gen. Prima ediție, din 2004, a reprezentat evenimentul de lansare al Asociației A.L.E.G. Festivalul a rămas una dintre activitățile constante prin care asociatia promovează în comunitatea sibiană, în special în rândul tinerilor, valori europene precum: egalitatea între femei și bărbați, respectul în relații, toleranța şi non-violența.

Detalii despre programul festivalului pe www.aleg-romania.eu.

 

Festivalul Egalității de Gen, ediția a XII-a, este un proiect finanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: