Festivalul Internațional de Muzică Clasică „Clara Haskil” debutează la sfârsitul lunii august la Sibiu

Prima editie a Festivalului International de Muzica Clasica „Clara Haskil” va avea loc la Sibiu, intre 30 august si 4 septembrie, la Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu. Printre invitatii din acest an se vor afla si nume importante ale scenei muzicale internationale, alături de artisti români consacrati: Tiberiu Soare, Orchestra Simfonică Bucuresti si Cvartetul Arcadia. Festivalul de la sibiu este un omagiu adus pianiste de origine romana Clara Haskil.

În perioada 30 august – 4 septembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu va avea loc prima editie a Festivalului International de Muzică Clasică „Clara Haskil”, primul proiect de talie internatională din România care onorează memoria legendarei pianiste de origine română.

Timp de sase zile, sase nume importante ale scenei muzicale internationale alături de artisti români consacrati vor sustine o serie de recitaluri si concerte unice, cu muzică de Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johann-Sebastian Bach, Claude Debussy, George Enescu sau Dinu Lipatti.

Dirijorul Tiberiu Soare, Orchestra Simfonică  Bucuresti – cunoscută pentru turneele sale internationale de amploare,  Cvartetul Arcadia – unul dintre cele mai aclamate si premiate cvartete românesti ale ultimilor ani –  si artisti internationali de prim rang – Marina Chiche (Franţa) – „o violonistă de talie mondială”, potrivit Stüddeutsche Zeitung, István Várdai (Ungaria) – unul dintre cei mai apreciaţi violoncelişti ai scenei muzicale internaţionale din noua generaţie – , Adam Laloum (Franţa) – cîștigătorul prestigiosului Concurs Internațional „Clara Haskil” (Vevey, Elveția) în anul 2009, „un pianist care este deja un mare artist și, în egală măsură, un poet” (Le Monde), François-Xavier Poizat (Elveţia), „un pianist de o remarcabilă virtuozitate și cu un lirism profund”, în aprecierea cunoscutei pianiste Martha Argerich, Julien Quentin (Franța) – muzician complex, cu o profunzime și o claritate distinctă a interpretării, „un talent remarcabil” (The Herald Times) şi Alina Azario – remarcabila pianistă de origine română care a reuşit deja să cucerească scena internaţională, câstigătoare a numeroase competitii internationale – sunt artistii pe care publicul îi va putea asculta în cadrul primei editii a Festivalului.

Armonie, interpretare la cele mai înalte standarde, pasiune si iubire neconditionată pentru muzica clasică – acestea sunt doar câteva dintre calitătile pe care le putem asocia numelui Clara Haskil, calităti pe care Festivalul îsi propune să le împărtășească publicului şi să le ducă mai departe.

„Un artist are nevoie de publicul său la fel de mult cum publicul are nevoie de un artist: este ceea ce, cu pasiune si cu perseverență, ne-a arătat Clara Haskil. De aceea, invităm publicul să vină la Festival şi să trăiască un tip de emoţie pe care nu o întâlneşti decât în sala de concert, în dialogul direct dintre public şi artist. Întotdeauna, oamenii sunt cei care duc muzica mai departe”, a declarat pianista Alina Azario, Directorul Artistic al Festivalului Internațional Clara Haskil.

Biletele se pot gasi pe eventim.ro, dar si la casieria Filarmonicii Sibiu. Pretul acestora incepe de la 20 de lei si ajunge la 56 de lei, in functie de categorie.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: