Final de proiect Erasmus + Healthy Kids ( Copii sănătoși). Beneficiar, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu

images_foto_062018_turcia

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu a beneficiat în perioada 1 septembrie 2016- 2018, de un important grant pentru proiectul Healthy Kids ( Copii sănătoși) (cu numărul de referință proiect 2016-1-TR01-KA219-034266_4), finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, Cheia 2, parteneriate strategice doar între școli, prin Agenția Națională de Programe Comunitare și Dezvoltare Profesională.

 

Demn de precizat, în proiect sunt implicate șapte țări europene: România, reprezentată de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu județul Sibiu, Turcia, țara coordonatoare, Italia, Spania, Polonia, Portugalia și Grecia.

Obiectivul principal al proiectului constă în creşterea motivaţiei elevilor pentru o alimentație sănătoasă și un mediu de viață sănătos cu ajutorul sportului, însuşirea unor strategii moderne, europene pentru formarea competenţelor la elevi prin participarea la mobilități școlare europene.

Grupul-ţintăal proiectului este alcătuit din elevii, părinții acestora și cadrele didactice de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu-Roșu jud Sibiu.

În săptămâna 11 iunie – 15 iunie 2018, director prof. Miron Mihaela, dir. adj. prof. Câmpean Mariana, prof. Șofîlcă Anda, prof. Dudaș Nela și prof. Năgăra Ramona, au participat la ultima întâlnire din cadrul proiectului Healthy kids. Această întâlnire de proiect a avut loc la școala DIADRASTIKO EUROPAIKO SXOLEIO din localitatea Varkiza, regiunea Attiki, Grecia.

Important de știut, pe parcursul celor doi ani au avut loc trei reuniuni transnaționale (Turcia – decembrie 2016, Polonia – octombrie 2017 și Grecia – iunie 2018) și patru activități de formare la care au participat atât elevi cât și profesori ( Spania -februarie 2017, Portugalia – iunie 2017, Italia – februarie 2018, România – aprilie 2018). Împreună au învățat despre importanța sportului pentru un stil de viață sănătos, dar și ce înseamnă o alimentație sănătoasă și s-au întâlnit cu specialiști din domeniul sportului și nutriției.

În cele câteva zile, săptămâna trecută, s-au atins obiectivele propuse pentru cea de a treia reuniune transnațională a parteneriatului strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar. Această întâlnire de proiect a avut ca scop evaluarea finală a proiectului, iar coordonatorul din Turcia a făcut o trecere în revistă a celor doi ani de proiect, sub forma unei prezentări power-point a celor mai semnificative momente din fiecare evenimnet și s-au discutat datele ce vor fi cuprinse, ulterior, în raportul final.

Gazdele au organizat activitățile în așa fel încât totul să se desfășoare într-o atmosferă caldă, relaxantă și în același timp de înaltă ținută profesională.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: