Fix la FITS! Institutul francez din România își mută reședința de vară la Sibiu! Așa-i că-i fain?!

images_foto_062019_FITSSS

Institutul francez din România, la Sibiu, în perioada 19-24 iunie, pentru a fi mai aproape de publicul său și de invitații francezi din cadrul celei de-a 26-a ediții a FITS – Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Este un an cu o însemnătate aparte, Sezonul România-Franța 2019 aducând în prim plan o prezență franceză importantă: nu mai puțin de 17 companii de teatru de renume și peste 70 de momente cheie francofone dedicate artelor spectacolului.

Reședința temporară de vară a Institutului francez devine Maison de la Gastronomie (strada Cetății, nr. 16). Joi, 20 iunie, s-au deschis porțile publicului larg cu un apéro francofon de la 15.00 la 18.00 și cu toții sunt invitați să descopere universul Culturethèque, mediateca digitală a institutelor franceze din întreaga lume, o rețea prezentă în peste 120 de țări. A urmat apoi, interacțiunea, cu prima platformă e-learning din România dedicată învățării limbii franceze și perfecționarea ortografiei, în parteneriat cu Frantastique.

Joi, vineri și sâmbătă (20-23 iunie) cei mici și cei mari sunt așteptați să-și intre în rolul de investigatori, echipa Institutului Francez animând jocul de societate « Unusual Suspects/Suspecţi de serviciu». Echipele de detectivi se pregătesc să prindă hoțul analizând comportamente și dezbătând clișee și aparențe, uneori înșelătoare.

După un turneu național lung ce a urmărit promovarea studiilor în limba franceză în rândul a 2400 de elevi și studenți, în 19 orașe, Caravana studiilor în Franța face un ultim mic popas la Sibiu, după 4500 km străbătuți în 30 de zile. O oportunitate de a participa la atelierele noastre zilnice organizate împreună cu reprezentanții Clubului Francofon de Afaceri din Sibiu, pe tema corelării între urmarea unor filiere francofone și perspectivele unei cariere de succes în contextul unui mediu economic cât mai interconectat!

Sâmbătă, 22 iunie, între orele 11.00-12.00, artiștii companiei franceze « Plasticiens volants » vă așteaptă la o discuție despre teatrul de stradă, despre arta de a transforma spațiul public și de a crea cu generozitate noi universuri. 
În aceeași zi, în cadrul Școlii de vară organizate de către Asociația de prietenie «Ille et Vilaine – Sibiu», vor avea loc trei ateliere escape game, dedicate elevilor de la Colegiul Tehnic Cibinium. Jocul «Panică la bibliotecă» are scopul de a alerta într-un mod ludic tânăra generaţie cu privire la ideile preconcepute din domeniul științei. Bazându-se pe capacitatea lor de observare și pe spiritul critic, participanții vor lucra în echipe pentru a demonstra o serie de concepții greșite difuzate de un grup numit «Obscurantiștii». 

Cu toții sunteți așteptați la o întâlnire convivială pentru a descoperi alături de noi prezența franceză și activitățile Institutului Francez din România la #FITS2019!
A bientôt!

Foto:   © Sebastian Marcovici

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: