FLORII cu… POLIȚIȘTI

 

Aproape 11.000 de poliţişti se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul Floriilor de cult Ortodox. În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, în urma aprobării ministrului Afacerilor Interne, domnul Petre Tobă, Poliția Română a intensificat acțiunile la nivel național, pentru menținerea siguranței cetățenilor.

Şeful Poliţiei Române a dispus ca cei 10.800 de poliţişti care vor acţiona suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, să aibă ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Potrivit unui comunicat oficial, 7.019 de poliţişti de la ordine publică, 1.535 de la structurile de poliţie rutieră, 880 polițiști de investigații criminale, 621 de la transporturi şi 779 poliţişti de la alte structuri şi rezerve de intervenţie, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

Conform dispozițiilor, pentru menținerea ordinii și siguranței publice se va organiza zilnic, 4.249 patrule de siguranță publică, dintre care 843 pedestre și 3.406 auto.

De asemenea, se vor institui dispozitive de ordine și siguranță publică, în zona celor 15.415 lăcașuri de cult ortodox.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, circa 450 aparate radar.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în 289 de trenuri de călători precum şi în 304 staţii şi triaje de cale ferată. Totodată, 23 de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: