FOARTE TRIST! Tinerii români se simt MARGINALIZAȚI. 44% dintre ei se gândesc să emigreze!

Aproape trei sferturi dintre tinerii români (71%) cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani se marginalizați în România din pricina crizei economice.

Această statistică apar într-un recent sondaj al Eurobarometru făcut la comanda Parlamentului European și a fost efectuat în perioada 8-25 aprilie pe un număr de 10.294 de tineri din cele 28 de state membre U.E.

Din punct de vedere a sentimentului marginalizării lor în societate, tinerii români un pic mai bine decât cei din țări lovite mai puternic de criză. Acest sentiment este mai pronunțat în rândul tinerilor din Grecia (93%), Portugalia (86%), Cipru (81%), Spania (79%), Italia și Croația (78%), Bulgaria (72%) și Lituania. La cealaltă extremă cele mai puternice sentimente de inserție socială sunt întâlnite, cu excepția tinerilor din Germania, la cei din Malta (doar 28%), Danemarca (31%), Luxembrourg (41%), etc.

Potrivit digi24.ro, un semnal de alarmă ar proveni din perspectiva deciziei tinerilor de a emigra/părăsi țara de origine. Concret, cca 32% dintre tinerii europeni se simt motivați să studieze, să urmeze stagii de pregătire sau să lucreze în alte țări. Acest procentaj este de 18% în Germania, 44% în România, 57% în Suedia și 55% în Cipru.

Demn de remarcat, în același context, este că dintre tinerii europeni, care sunt foarte activi pe rețelele sociale, 46% (49% în cazul României) consideră că aceste rețele reprezintă “un progres pentru democrație, deoarece permit tuturor să participe la dezbaterea publică”.

Potrivit aceluiași sondaj, reticențele cele mai mari vin din partea tinerilor din Franța (47%), Belgia (42%), Irlanda (39%) care cred că rețelele sociale reprezintă un risc pentru democrație căci sunt sinonime cu utilizarea nepotrivită a datelor personale.  

 

 

 

 

Sursa foto: www.descopera.ro

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: