Pregatirile pentru proba care va stabili ordinea plecarii in competitia de hanr enduro de la sibiu, Red Bull Romaniacs, sunt in toi. Dupa ce organizatorii au montat deja obstacolele pe care riderii vor trebui sa le treaca, sutele de candidati la competitia de la Sibiu au inceput „antrenamentele”. anul acesta,organizatorii au „mutat” o padure deasa pe mijlocul Bulevardului Coposu, aceasta reprezentand cel mai lung obstacol.
Pietre, cale ferata, butuci, crengi de brad sunt doat cateva dintre probele pe care riderii care tind sa castige Red Bull Romaniacs vor trebui sa le treaca. Noutatea din acest an o reprezinta cel mai lung obstacol, padurea pe care competitorii vor trebui sa o „traverseze”.
„Un traseu deosebit de atractiv care, la fel, pastrand traditia ultimilor zece ani care imita obstacolele si traseele intalnite in natura, dar si pe cele mai neplacute, cum ar jenti de camion aruncate si asa mai departe, sunt lucruri pe care am incercat sa le sintetizam intr-un obstacol care va fi foarte interesant pentru public. Materialele folosite sunt aceleasi, alcatuirea si variatia obstacolelor difera si cred ca rezultatul se va vedea dupa aceasta competitie. Brazii nu i-am taiat noi, i-am luat asa, ii si ducem inapoi. Sunt folosite 120 de tone de pietre iar obstacolul cel mai mare este cel care imita o padure foarte deasa si o padure foarte sanatoasa”, a declarat unul dintre organizatorii Red Bull Romaniacs, Andy Fazekas.
„Logo-ul Sibiului” si „calea ferata”, probele care pun „capac”
Unele dintre cele mai dificile probe ale competitiei sunt calea ferata si logo-ul Sibiului.
„Obstacolul de cale ferata este cel mai dificil pe care, daca nu stii cum sa il tratezi, ramai impotmolit. O alta proba dificila este logo-ul Sibiului. Cumva a vrut sa aduc o legatura intre Sibiu si un raliu foarte puternic.”, explica Andy Fazekas.
Probele din acest an au un grav scazut de dificultate fata de editia aniversara de anul trecut.
„Cred ca este un pic mai usor. Anul trecut a trebuit sa oferim un apogeu, am implinit 10 ani, anul asta am redus din dificultate. In total, in 2014, avem 24 de obstacole fata de 23, cate am avut anul trecut.
Maine dupa amiaza va avea loc Prologl iar startul probelor in munti se va da miercuri. In Prima zi, probele vor avea loc in Sibiu, in cea de-a doua zi se va pleca spre Valcea iar tabara se va stabili la Voineasa. In cea de-a doua zi a probelor in munti se va pleca de la Voineasa la petrosani, riderii urmand a traversa judetul Alba. Sambata, competitorii se vor intoarce la Sibiu.
Distanta pe care riderii va trebui sa o traverseze in munti este intre 500 si 850 de kilometri.
GALERIE FOTO.