Frumos, elegant, decent: AȘA arată „biroul” tigrilor, leilor și jaguarilor la ZOO Sibiu

asalei

La câțiva pași de aleea principală a Grădinii Zoologice, s-a ridicat o construcție nouă, minimalistă, decorată cu lemn, în stilul clădirilor noi și moderne de birouri.„Un sediu administrativ”, ai fi tentat să spui, dar realitatea îți smulge un zâmbet: e ”biroul” tigrilor, al leilor și al jaguarilor, un adăpost de vizitare a animalelor și pe anotimpul rece, o investiție recepționată recent, in valoare de 1,8 milioane lei. Simplu: Din respect pentru animale!

Inspirat: în zona exterioară destinată leilor, construcția include un detaliu vizual care reproduce imagini din savană, dar are prevăzut și un tunel interior, lung de câțiva metri, care permite accesul felinelor din adăpost și până în zonele special amenajate de pe deal.

Dar acesta nu este singura noutate de la Grădina Zoologică din Sibiu: doi tigri, două bufnițe polare, doi porci spinoși, șase maimuțe capucin și un zimbru populează din această toamnă arealul Grădinii, devenită și loc de naștere pentru puii de ponei, lame, lemurieni, pavieni și capre veniți pe lume anul acesta, la Sibiu.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: