Gânduri printre rânduri… Să vină iarna, să sufle povești

 

Noiembrie nu mai are răbdare. (spre bucuria multora care nu au la inimă luna asta, că zic că e morocănoasă și plinii de capricii reci).

Ba zic că-i faină că ne-apropie cu pași neascultători de iarnă, de… Târgul de Crăciun… că oricum ar fi, la Sibiu tot fain e, și parcă toate căile și anotimpurile duc aici, către Sibiul nostru bun.

Și dacă nu s-arată soarele, tot romantic îi… și dacă picuri reci de zgribulită ploaie ori vreo lapoviță îndărătnică s-abat pe-aici, tot îți vine să-și trimiți gândul și nerăbdarea către ceea ce umple orașul iarnă de iarnă, povestit, vestit și luminat, Târgul de Crăciun…

Și dacă vântul suflă tare, suflă a colind, și-a cete, că tot de la Domnu’-i lăsat cu rost și ploaia și fulgii care s-apropie de oraș că doară și iarna trebuie să vină, că e și ea o filă-n calendar…

No, dară, nu vă încruntați și punei de rânduiți la curățenie și primeneală și puneți o țâră (numai un ‘ciocănel’) de vă-ncălziți, să vă fie de bine, tăt’ la inima să vă meargă… Ș-apoi numa’ să vină iarna, să sufle povești… că de-acum toamna ș-o făcut rostul.

Și bine-o fi.

…Afară ninge liniștit
Și-n casa arde focul, 
Iar noi pe lângă mama stând, 
De mult uitarăm jocul…

“Iarna este modul naturii de a spune Înalță-ți spiritul” (Robert Byrne).

 

 

 

 

 

sursa foto: Sibiu Photography

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: