Garda de Mediu a amendat Zoo Sibiu, pentru ca a cumparat doi crocodili fara acte!

Garda de Mediu a amendat Zoo Sibiu cu 50.000 de lei, pentru ca ar fi descoperit ca achizitia a doi caimani s-a facut fara a exista acte de provenienta a acestora!

"Pentru încălcarea prevederilor Regulamentului CE nr. 338/97 privind protecţia speciilor faunei şi florei sălbatice prin controlul comerţului cu acestea, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 50.000 lei, sancţiune prevăzută în OUG nr. 57/2007.", au precizat oficialii Garzii de Mediu.

Amenda a fost apolicata dupa ce la inceputul acestei luni se vehiculase informatia ca Zoo Sibiu a achizitionat doi caimani de la o persoana fizica din Suceava, contra sumei de 1.500 de euro.

"Garda Naţională de Mediu a amendat Grădina Zoologică Sibiu pentru lipsa a două din totalul documentelor care trebuiau să însoţească cei doi crocodili achiziţionaţi la sfârşitul anului trecut. Unul dintre aceste două documente a fost deja obţinut de Grădina Zoologică Sibiu, cel de-al doilea fiind în curs de obţinere. Serviciul public a achitat 25.000 de lei ca amendă pentru această contravenţie, dar urmează să conteste procesul verbal de constatare a acesteia. Menţionăm că achiziţia celor doi crocodili a fost făcută cu respectarea legislaţiei în vigoare cu privire la acest tip de achiziţii, serviciul public fiind un cumpărător de bună credinţă", a preciozat purtatorul de cuvant al primariei Sibiu, Mirela Grigore, citata de ziarul Tribuna.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: