Grătarele ar putea fi interzise pe Valea Stezii!!! Natura are dreptul să rămână în stare pură!!! Asociația Eco Drumeții Montane trece la fapte mari!!!

images_foto_032018_VIIII

Asociația Eco Drumeții Montane n-are astâmpăr!!! Face curat prin munți și… trece la fapte mari!!!

Ei bine, așa cum am aflat de la cel care a pus bazele acestei structuri extraordinare care ține înadins să ne aducă înapoi natura Liniștită, frumoasă, curată, la începutul acestei săptămâni, chiar domnul Gheorghe Mirea a purtat o serie de discuții cu primarul comunei Rășinari. De ce?!?… de… dragul Văii Stezii, care e sufocată de gunoaie și care, categoric, merită o soartă mai bună!

Practic, discuțiile au vizat organizarea, în această primăvară cel puțin a unei acțiuni majore de curățare a gunoaielor care împânzesc și… siluiesc întreaga zonă, mai ales din pricina celor care vin la aer curat, dar de fapt…. vin la grătare și lasă în urmă… DEZASTRU! Așadar, primarul din Rășinari , dl Bogdan Bucur, a spus DA, a percutat, conștient de importanța și impactul unei acțiuni de ecologizare la care să participe, împreună cu membrii asociației, și rășinăreni. Mai mult, s-a discutat și în perspectiva unor alte inițiative, menite să… îndepărteze definitiv gunoaiele de pe vale, gunoaie care nu doar strică imaginea, dar poluează, atacă și, în timp, pot polua apele, codrii și… pot menține adevărate focare de infecție, care contribuie la atracția animalelor și implicit la nesiguranța iubitorilor de natură.

 

Măsuri radicale

Concret, în viitorul… nu foarte îndepărtat, pe această vale, Asociația Eco Drumeții Montane va face demersuri împreună cu autoritățile pentru stoparea poluării: eventual, va se va ajunge la interzicerea focului și la interzicerea grătarelor, se pronunță vehement dl Gheorghe Mirea, încântat, însă, că administrația din Rășinari este de acord să se alăture demersurilor de ecologizare a zonei.

Sigur, vor exista voci care vor spune că așa ceva nu se poate, că ieșirea la aer, la iarbă verde…. AIA E, CU GRĂTARUL, cu pet-urile aruncate aiurea, că mai bine se montează… coșuri, ghene de gunoi… Dra cosul de gunoi… nu are ce să caute pe munte și-n poiană. Până la urmă fiecare poate strânge în urma lui, poate curăța și aduna resturile în pungi pentru a le arunca la ghene, dar nu la unele care să rămână în natură, să atragă animalele sălbatice și…. până la urmă, să devină…. depozite de gunoaie complet nocive.

 

Domnul Gheorghe Mirea spune clar și răspicat că… trebuie acționat rapid, cu celeritate, astfel încât rezultatele să înceapă să apară. Natura trebuie salvată. Pentru binele ei și, implicit, pentru binele oamenilor. și… cu cât se implică mai muți oameni, cu cât conștientizează mai mulți ce trebuie și.. ce se poate face, cu atât mai bine!

De altfel, asociația va face demersuri și pentru inițierea unor acțiuni în școli, pentru a duce și elevilor mesajul despre necesitatea implicării fiecăruia pentru păstrarea unui mediu curat, sănătos.

Demn de știut, Asociația Eco Drumeții Montane susține forma pur sălbatică și nealterată a naturii. Membrilor săi le pasă!!!

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: