GRIJĂ FAȚĂ DE… AERUL SIBIENILOR. Daniela Cîmpean: „Planul de menţinere a calităţii aerului elaborat pentru prima dată la nivelul judeţului Sibiu este binevenit; este un reper al situaţiei de la care pornim şi permite o cuantificare a rezultatelor”

Consiliul Judeţean Sibiu a organizat luni, 31 ianuarie, ora 16, o consultare publică având ca obiect Planul de menţinere a calităţii aerului în judeţul Sibiu.

La eveniment au participat vicepreşedintele Wiegand Fleischer şi membrii Comisiei tehnice a Planului de menţinere a calităţii aerului în judeţul Sibiu: arhitectul şef al judeţului, Corneliu Eugeniu Drăgan, în calitate de coordonator al Comisiei, ing. Mariana Tarcea, șef serviciu Serviciul Urbanism, Amenajarea Teritoriului şi Mediu, funcţionari din Direcţia Strategii, Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean, Cristian Stănciulescu – Inspectoratul Judeţean de Poliție Sibiu, Mihaela Topîrcean – Direcția Județeană de Statistică Sibiu, Ana Vlăduț – Direcția Județeană pentru Agricultură Sibiu. 
Demn de spus, la discuții au mai luat parte Ionel Stelian Naicu, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului, şi Maria Dascălu, tot din partea A.P.M. Sibiu, în calitate de invitați, dar şi Dumitru Ungureanu, din partea ASRO SERV – SC ECO TERRA SRL, firma care a realizat documentaţia, cu scopul de aduce lămuririle necesare eventualilor solicitanți, în procedura de consultare publică.

Referitor la Planul de menţinere a calităţii aerului, președinta Daniela Cîmpean a transmis următorul mesaj:

„Sunt în prima parte a mandatului meu şi îmi doresc ca la sfârşitul acestuia să putem vorbi împreună despre o reală creştere a calităţii vieţii în judeţul Sibiu, calitatea aerului pe care îl respirăm fiind un indicator în acest sens.
Planul de menţinere a calităţii aerului elaborat pentru prima dată la nivelul judeţului Sibiu este binevenit, deoarece el este un reper al situaţiei de la care pornim şi permite o cuantificare a rezultatelor pe care le vom obţine în 2020.
Trebuie să folosim eficient toate resursele financiare guvernamentale şi cele atrase din fonduri europene. Trebuie să prioritizăm modul de utilizare a resurselor financiare locale. Sper ca împreună cu dumneavoastră să devenim mai atenţi la ceea ce facem zi de zi ca indivizi. Reducerea consumurilor de apă şi energie, îngrijirea grădinilor şi renunţarea la utilizarea maşinii personale din când în când, de exemplu, trebuie să devină reguli, prin care noi conştientizăm faptul că toate acestea au legătură cu aerul pe care îl respirăm.
Respirăm de când ne naştem şi avem nevoie de aer atât noi, cât şi toate vieţuitoarele de pe pământ. Un aer poluat afectează sănătatea noastră şi a mediului înconjurător iar acest lucru duce şi la pierderi economice.
Trebuie să fim preocupaţi de îmbunătăţirea calităţii aerului din zona noastră, cu speranţa că şi ceilalţi de lângă noi vor face la fel. Nu locuim în acelaşi loc, dar respirăm în bună parte acelaşi aer”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: