„Înălțatu-Te-ai întru mărire, Christoase, Dumnezeul nostru, bucurie făcând ucenicilor, cu făgăduința Sfântului Spirit, încredințându-se ei, prin binecuvântare, ca Tu ești Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii.”
Vă fie sărbătoarea de azi călăuză tuturor, spre liniște, bucurie și pace în inimi. Aprindeți o rugă și o lumânare și vegheați a vă fi sufletul înălțat spre tot ce-i bun și cumpătat!
Înălțarea Domnului cade totdeauna în Joia săptamanii a șasea după Paști, adică la 40 de zile dupa Înviere. Înălțarea Domnului este una dintre cele mai vechi și frumoase sarbatori creștine, despre care amintesc înseși Constitutiile Apostolice. În Biserica Ortodoxa Romana, praznicul Inaltarii Domnului este si ziua dedicata pomenirii Eroilor neamului. In toate bisericile, manastirile si catedralele ortodoxe din tara si strainatate se face pomenirea tuturor Eroilor romani cazuti de-a lungul veacurilor pe toate campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea tarii si intregirea neamului.
“Ce sarbatoare este astazi? Este o sarbatoare inalta si mare, care covarseste mintea omeneasca, si vrednica de marea bunatate a Aceluia ce a asezat-o, adica a lui Dumnezeu. Astazi neamul omenesc iarasi s-a impacat cu Dumnezeu. Astazi vrajmasia cea indelungata s-a ridicat, razboiul cel indelungat s-a sfarsit. Astazi s-a incheiat o minunata pace, care mai inainte niciodata nu se putea astepta. Caci cine ar fi nadajduit ca Dumnezeu iarasi se va impaca cu oamenii? Nu pentru ca Domnul era vrajmas al oamenilor, ci pentru ca robul era usuratic la minte; nu pentru ca Stapanul era aspru, ci pentru ca robul era nemultumit”, ne precizeaza in cuvantul sau, Sfantul Ioan Gura de Aur.
Sărbătoarea de azi să vă fie lumină și binecuvântare!