IA, in patrimoniul UNESCO!

O initiativa, o gura de oxigen, pe cand inca, din pacate, kitsch-ul si „chinezariile” bantuie si pe unii, din pacate, ii incanta. Cineva a avut geniala idée sa propuna IA pentru a fi recunoscuta ca valoare de patrimoniu la nivel international. Fapt pentru care, la randul sau, a generat o petitie online, care iata si-a gasit sustinatori. Inca prea putini, dar poate fi un inceput, un semnal, o samanta care sa dea rod…

Potrivit www.cunoastelumea.ro , 2.362 de persoane au semnat, până acum, petiția online care cere includerea IEI Românești în patrimonial internațional.

„Mă bucur să văd apreciate, la nivel internațional, produsele originale din țara mea; ia (cămașa tradiționala românească) este unul dintre cele mai reprezentative. Și eu o port cu plăcere, de câte ori am ocazia”, scrie unul dintre cei 2.362 de semnatari ai petiției citat de sursa amintita.

 Demn de precizat, petitia a fost creată la 25 mai 2015. Cele mai multe semnături, 598, sunt din București, 91 din Constanța, 86 din Iași, 72 din Brașov și 52 din Ploiești.

Ceea ce bucura sunt opiniile si semnalele din partea românilor din Chișinău, Los Angeles, Bruxelles, Londra, Dublin, Montreal și Paris care vor si ei introducerea iei în patrimoniul internațional al UNESCO.

Dacă vrei să susții acest demers, găsești petiția AICI.

 

 

surse foto: Ia Rosia Sibiu, Dancu Ana

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: